Kurtuluş Savaşı’mızın şanlı mücadelesi bir kez daha kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarının Kdz. Ereğli’deki  töreni Atatürk Anıtı’nda başladı, Devrim Bulvarı'ndaki geçit töreni ile sona erdi. 


Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın Atatürk Anıtına saat 09.01’de ayrı ayrı çelenklerini koyma törenini gerçekleştirmelerinin ardından, Kurtuluş Savaşı’mızın Baş Komutanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarımız ile tüm şehit ve gazilerimizin anısına saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Kaymakamlıkta protokol, askeri personel ve halk kutlamaya katıldı ve saat 10’da Devrim Bulvarı’ndaki program başladı.

Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun da katıldığı törenlerde, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yaya olarak dolaşıp törene katılanların bayramlarını kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Karadeniz Bölge Komutanlığı temsilcisi yaptı. Öğrenciler adına şiir okundu ve geçit töreni gerçekleştirildi. Gaziler ve şehit yakınları, bazı spor kulüpleri, belediye ekipleri, bazı dernek ve mesleki kuruluşların katıldığı  geçit töreninde her zaman olduğu gibi yine askeri tören kıtası aldı.

Atatürk Anıtı’ndaki törende, CHP’liler anıta çelenk koydu ve ilçe Başkanı 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili görüşlerini açıkladı. CHP’lilerin çelengi daha sonra kaldırıldı.

Kandilli Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Güler Önder ve bazı Kandillililer de geçit törenine katılan sivil toplum örgütleri arasında yer aldı.