Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Çay, “Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mektepleri ile okuma yazma seferberliği başlatılmış, Atatürk bu çalışmalara Başöğretmen sıfatıyla katılmıştır.  Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri büyük bir coşku içinde “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Ulu önderimiz ve Baş Öğretmen Atatürk ; ”Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” sözüyle eğitime ve eğitimcilere vermiş olduğu yüksek değeri belirtmiştir.

Eğitim ve Öğretim bir ülkenin refahının artmasında ve çağdaş gelişime düzeyine yetişmekte en büyük itici gücüdür. Eğitim ve öğretimin zorunlu olması, ülkemizde eğitim birliğini, orta öğrenimin iyi araçlarla artırılması ve kolaylaştırılması, meslek öğreniminin ilk ve orta derecesinden en yüksek derecesine kadar temini, yükseköğrenimin de üst düzeyde tutulması içinde bulunduğumuz yüzyılın ihtiyaçlarına uyumluluğu ile ülkemizin eğitim standartlarını yükseltilmesinde en büyük emek sahibi ve en büyük değer öğretmenlerimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, eğitime gönül vermiş,  bu mukaddes mesleği gururla yapan tüm öğretmen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.