Kdz. Ereğli İsmet İnönü İlköğretim Okulu Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikte engelli bireylerin toplum üzerinde yük olmadığı vurgusunu yaptı.

Kdz. Ereğli İsmet İnönü İlköğretim Okulu Engelliler Haftası nedeniyle program düzenledi. Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, okul müdürleri, öğretmenler ve birçok öğrenci velileri katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlik İsmet İnönü İlköğretim Okul öğretmenlerinden Naciye Danışmaz'ın yaptığı konuşma ile devam etti. Kısa film gösterilerinin de renk kattığı etkinlikte okul öğrencilerin engelli yaşamı anlattığı yazı, şiir ve gösteriler izleyicilere sunuldu.
Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim üzerine söylemiş olduğu sözlerin sıkça yer aldığı sunumda engelliliğin, her insanın yaşam sürecinde geçici veya sürekli olarak mutlaka yaşadığı, doğum veya ölüm kadar doğal bir olay olduğu bilincinin, toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi gerektiği vurgulandı.
İsmet İnönü İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin dans gösterisinin ardından Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Özel Sınıfı öğrencilerinin dans gösterisi ve şiirleri, ardından İlkadımlar Rehabilitasyon Merkezinin hazırlamış olduğu Çiğdem Çiçek adlı drama, mantarlar rondu ve sallayalım dünyayı adlı müzikli dans gösterileri izleyicileri coşturdu.
Düzenlenen etkinlikte engellilerin toplumun üzerinde bir yük olmadığı ifade edilerek şu görüşlere yer verildi:
"Çağdaşlık, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarına insanca yaşayabilecekleri imkanlar sunan, toplumsal hayatta eşitliği ilke edinen, insanı dünyadaki en yüce değer kabul eden bir anlayışı gerektirmektedir.
Engelliliğin, her insanın yasam sürecinde geçici veya sürekli olarak mutlaka yaşadığı, doğum veya ölüm kadar doğal bir olay olduğu bilincinin, toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi gerekmektedir.
Engelli birey toplumun üstünde bir yük değil, tam tersi azim, sevgi ve yaşamla bütünleşme istek ve arzusuyla toplumun yitirdiği değerlere tekrar bulması için büyük bir vesiledir. Bu yüzden engellinin sorunlarının temeli sevgi ve önemsemekten geçmektedir.
Hiçbir engelli bilerek ve isteyerek olmaz. İnsanı olgun kılan şey yaşadığı güçlükler değil, güçlükler karşısında gösterdiği sabırdır. İnsanoğlu adına yaşam dediği bu yolda karşılaştığı her engelli kendi benliğini güçlendirir.
Engelli insanlar engelsiz insanlardan veya daha doğru bir ifadeyle daha az engelli insanlardan hak ve hürriyetler ekseninde farklı bir muameleye tabii tutulamazlar.
Engellilik bir kusur değildir. Engellilerimiz yardıma değil, desteğe muhtaçtır. Onların yolundaki engelleri kaldırmak için atacağımız en küçük adım bile onları hedeflerine yakıştıracaktır. En büyük engel beden de değil. Yürektedir."
Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezinin hazırladığı dans gösterileri ile son buldu.