Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, “Nüfusun kayda değer bir kısmını oluşturan engellilerimizin yaşamları boyunca karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmeleri yönünde devletin yanı sıra vatandaşlar olarak bizlere sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere kamu ve özel kurumlara önemli görevler düşmektedir. Unutulmamalıdır ki her insan birer engelli adayıdır. Hiç kimse yarınının ne olacağını bilemez. O yüzden toplum olarak işbirliği içinde engellilerin daha onurlu bir şekilde güven içinde hayatlarını sürdürebilmeleri için üstümüze düşenleri yerine getirmeliyiz. Onları her fırsatta kucaklayarak eşit ve değerli olduklarını göstererek hayata tutunmalarını güçlendirmeliyiz.” Dedi.

Ulupınar açıklamasına şöyle devam etti:

“En büyük engel zihinlerdeki ve gönüllerdeki engeldir. Bu düşünceyi yenmek için de hükumetlerimiz son dönemlerde çok büyük adımlar atmıştır. Engelliler için yasalar çıkartılmış, eğitimde ve sağlıkta önemli gelişmeler imza atılmış, sosyal politikalar geliştirilip, sosyal yardımlar ve gelir seviyelerinde önemli artışlar sağlanmış, erişilebilirlik hususu da güvence altına alınmıştır. Kanunda, yönetmelikte ve benzeri yerlerde geçen özürlü, sakat gibi ifadeler çıkartılarak sadece engelli ifadesinin kullanılması sağlamıştır. Bunlarla birlikte 2023 hedefimiz engellilerimizin hayatlarını kolay hale getirebilmek amacıyla barınma, ulaşım, iletişim ve çalışma şartları standartlarının sağlandığı ve ülke geneline yaygınlaştırıldığı, onların sosyal dışlanmışlığını hissetmediği bir Türkiye olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyor, tüm insanlık için engelsiz bir dünya dileğiyle selam ve saygılarımı sunuyorum.”