Okulun kurucusu İrfan Erdem: " Ben 97'de bu okulu kurduğumda bu okula hiç kimsenin gelmeyeceğini söylemişlerdi. Bugün Türkiye'de üçüncü sırada ve en çok tercih edilen okul. Denizlere hakim olamazsanız hiçbirşeye hakim olamazsınız. Bugün  dünyadaki taşımacılığın yüzde 94'ü deniz yoluyla taşınıyor. Mezunların bir çoğu kaptan, makinist olacak ama en önemlisi herkese Türk bayrağı teslim edilmez ama bunlara Türk bayrağı teslim edilecek"

 

 

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem tarafından 1997 yılında annesi Hatice Erdem anısına yaptırılan Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2017-2018 dönemi mezunlarını düzenlenen muhteşem bir tören ile uğurladı.

 

FARKLI BÖLGELERDEN ÖĞRENCİLER GELİYOR

Batı Karadeniz Bölgesi'nde denizcilik alanında faaliyet gösteren en önemli eğitim kurumlarından biri olan Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bin metre kare açık, bin 400 metre kare kapalı alanda faaliyet gösterirken, 90 öğrenci kapasiteli pansiyonu ile Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrencilere hizmet veriyor. Açıldığından bugüne kadar bin 300'e yakın mezun veren okuldan mezun olanlar ise Piri Reis Üniversitesi'nde burslu okuma şansı buluyor.

 


86 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine ilçe protokolünün yanı sıra veliler de yoğun ilgi gösterdi. Mezun 86 öğrencinin sahneye davet edilmesi ile başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

 

"GURUR KAYNAĞI OLACAKSINIZ"

Okul Müdürü Hüseyin Arslan, emeklerinin karşılığını alan mezunlara yeni yaşamlarında başarı temennisinde bulundu. "Artık kutsal değerler üzerine hizmet edecek olan yüce milletimizin gurur kaynağı olacaksınız" diyen Arslan, öğretmenlere ve velilere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

DERECEYE GİRENLERE ŞİLT

Okul birincisi Mehmet Yasin Dönmez, ikinci Abdulsamet Özcan ve üçüncü Recep Sekme'ye İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz tarafından teşekkür şiltleri verildi.

 


ERDEM'İN KONUŞMASI ALKIŞLANDI

Okulun kurucusu Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem de alkışlar eşliğinde geldiği kürsüde önemli açıklamalarda bulundu. Önünde eğilecek tek insanların öğretmenler olduğunu belirterek sözlerine başlayan Erdem, şu ifadelere yer verdi:

 

"ÇOCUKLARINIZLA İFTİHAR EDİN"

"Öğretmenler, eser yaratır, bu eserler denizlere hakim olur, denizlerin sahibi olurlar. Sevgili veliler, çocuklarınızla iftihar edin. Ben 97'de bu okulu kurduğumda bu okula hiç kimsenin gelmeyeceğini söylemişlerdi. Bugün Türkiye'de üçüncü sırada ve en çok tercih edilen okul. Başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz çocuklarımıza herşeyi vermek istiyor.

 

"TÜRK BAYRAĞI TESLİM EDİLECEK"

Denizlere hakim olamazsanız hiçbirşeye hakim olamazsınız. Bugün  dünyadaki taşımacılığın yüzde 94'ü deniz yoluyla taşınıyor. Mezunların bir çoğu kaptan, makinist olacak ama en önemlisi herkese Türk bayrağı teslim edilmez ama bunlara Türk bayrağı teslim edilecek. Bu ülkeden korkmayın, hiçbirşey olmaz. Nüfusunun yüzde 20'si 17 yaşın altında. Bu gençler gelecek bu ülkeyi idare edecekler bizlerde görevimizi tamamlayıp gideceğiz. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, hükümet, milli eğitim öğrencilerimize sahip çıkmıştır. Herkes vefalı olacak, dostunu bilecek"

 


"SAYGI İLE ANMAK LAZIM"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz oğlu Numan Erdem ve iki torununu sahneye davet eden Erdem, "Ben 90 yılına kadar lise mezunuydum. Sonra iki üniversite bitirdim, bir lisan öğrendim. Gururluyum, mutluyum, eserleri görsünler, onlar da yapsınlar. Bu ülkede taş üstüne taş koyanı saygı ile anmak lazım" ifadelerine yer verdi.

 

KATILIMCILAR BEĞENDİ

Mezuniyet töreni halk oyunları gösterileri, mezuniyet pastası kesimi ve diplomaların verilmesi ile sona erdi. Mezuniyet törenine katılanlar ise hem görsellik hem de yaşadıkları maneviyattan ötürü etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tim Ajans ekibi ise bir organizasyonu daha başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)