CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:
"19 Mayıs 1919, bağımsızlığa,çağdaşlaşmaya, Cumhuriyet'e ve demokrasiye giden yolun başlangıcıdır.Mustafa Kemal Atatürk'ün 90 yıl önce Samsun'a ayak basmasından sonra işgal kuvvetlerine karşı Türk Ulusu büyük bir mücadeleye başlamış, bu mücadele sonrasında bağımsızlığını kazanarak bir tarih yazmıştır.
Böylesine önemli bir gün Atatürk tarafından gençlerimize armağan edilmiş ve gençlerin gelecekle ilgili önemi ve değerinin bilinmesi öngörülmüştür. Ülkemizin umudu ve geleceğimizin güvencesi gençlerin yönetimlerde söz sahibi olmasının gereği ortaya konmuştur.
Türkiye'mizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için en büyük gücümüz gençlerimizdir. O nedenledir ki; gençlerimizin geleceğini ipotek altına almak ve karanlığa sürüklemek isteyen anlayışlara "dur,, demek ve gençlerimizi çağımıza uygun olarak yetiştirmek hepimizin görevidir.
Bu anlayışla Ulusumuzun ve özellikle de gençlerimizin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,, nı yürekten kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."