Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, TSO Başkanı Mehmet Genç, TSO Yönetim Kurulu üyeleri Muhammet Likoğlu, Mehmet Çivici, Recep Koç, Erdal Erbil, Sertan Yalçın, Ali Çetin, DSP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur ve İlçe Yöneticisi Volkan Karabina ile AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'ı TBMM'de ziyaret etti, Kdz.Ereğli'de Bülent Ecevit Üniversitesi kurulması için destek istedi.

 

DEZEVANTAJLARI

AVANTAJA ÇEVİRMELİYİZ

Candan ziyarette yaptığı konuşmasında hem Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değişikliği hem de TSO'nun başlattığı üniversite çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Candan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bir çaba harcıyoruz bu çabada hep birlikte varız. Bizim görevimiz yok deme olmaz, yok deme yerine daha çok bazı dezavantajları nasıl avantaja çeviririz ona bakmamız gerekiyor. Sağolsun Köksal Bey ile de görüştük kendilerine fikri de belirtince hoşuna gitti.

 

RAHŞAN ECEVİT İLE GÖRÜŞTÜM

Önceki gün Rahşan Ecevit ile görüşmek için evine gittim, ziyaret ettim. Kendisi de ZKÜ isminin değiştirilmesine karşı. Yeni bir üniversiteye isminin verilmesine de sıcak bakmıyor. Ama bizim ziyaretimizden sonra daha olumlu bakacaktır. Kendileri ile pozitif bir etkileşime girdiğimizi hissediyorum. Bizim için önemli olan bölgenin refahı tabi ki öncelikle Türkiye'nin refahı bölgenin de bundan pay alması gerekiyor. TSO'nun çabalarına da teşekkür ediyorum.

 

VEKİLLİKTEN İSTİFA EDERİM

Yapabildiklerimiz söyleyebildiklerimiz var ama arkadan da bir kamuoyu desteği gerekiyor. Küçücük bir imkanda olsa fırsat da olsa bu fırsatı nasıl değerlendiririz de bundan pay çıkartırız buna bakmak gerekir. İnşallah gerçekleşir, bu olsun gerekirse vekillikten de istifa ederim. Benim için en önemli olanlardan bir tanesi bu üniversitedir. Ereğli için bölge için ülkemiz için varız. Bölgeye hizmetten başka hiçbir beklentim yok. Yapabileceğimiz en büyük hizmete bölgeye bir üniversite kazandırmaktır. YÖK Başkanından da randevu talep ettik, kendisi ile de görüşeceğim.

 

VALİ ZONGULDAK İÇİN ŞANS

Şuanki valimiz Zonguldak için bir şans. Geçmişi, olaylara vakıf olması itibariyle pratik çözüm üretiyor. Bizlerle de çok iyi temaslar kuruyor. Böyle bir ortamda bir şeyler yapmamız gerekir. Başbakanımıza bu konuyu bir şekilde ulaşıp aktaracağız.

 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değişmesi doğru olmaz. Üniversitenin 1. sınıfında okuyan çocukların yarısı üniversite sınavına tekrar girmek için müracaat etmiş isim değişikliği nedeni ile. ZKÜ şuanda dünya sıralamasında çok iyi bir noktada, isim değişikliği yaşanırsa sil baştan olacak her şey bu profesyonel ligdeki bir takımın amatör lige düşmesine benzer bir durum doğurur. İsim değişikliği her zaman olumsuz sonuçlar doğurabilir.

 

İYİ BİR BİRLİKTELİK SAĞLANDI

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç de ziyaret ile ilgili yaptığı konuşmasında, 'Tüm milletvekillerimizi ziyaret edeceğiz. Alabileceğimiz destekleri almaya çalışıyoruz ne siyasi ne de herhangi bir düşünce. Bu konu için iyi bir birliktelik sağlıyoruz. Burada siz de mücadele ediyorsunuz biz minnettar oluruz' dedi.

 

EREĞLİ TEK SES

Meclis Başkanı Zeki Us da şunları söyledi:

Pazartesi günü akşamı bir toplantı yaptık. Yaklaşık 50'ye yakın kişi katıldı. Bu konu ile ilgili hakikaten bana göre Ereğli tek ses tek nefes olmuş durumda. Herkes pozitif enerji dolu. Biz artık bu işe kendi gözümüz ile oldu gibi bakıyoruz.