Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili adayları Abdullah Bekar ve Fehmi Nuhoğlu, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı'nda adaylıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

"EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM"

MHP'nin 2. sıra milletvekili adayı işadamı Abdullah Bekar, aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, birlik ve bütünlük içerisinde hareket ederek, seçim süresince iyi bir çalışma performansı ortaya koyacaklarını söyledi. "Ne mutlu ki 27'nci dönem Zonguldak Milletvekili adayıyım" diyen Bekar, "Çok mutluyum. Kıymetli hemşerilerimden, bu davada hizmet edebilmek için desteklerini bekliyorum. Zonguldak’ımızın en büyük sorunu istihdam problemidir. Bununla ilgili 10 tane madde yayımladık. Onlar üzerinde yoğunlaşacağız" dedi.

 


"BU YOLA ÇIKTIM"

Partinin üçüncü sıra adayı Ereğlili Fehmi Nuhoğlu, hamuru ve suyu ile yoğrultuğu Kdz.Ereğli'ye hizmet etmek istediklerine değinerek şu ifadelere yer verdi: "Karadeniz Ereğli doğumluyum, 43 yaşımdayım. Jeoloji mühendisliğini bitirdim ve 18 yıldır şehrimizde esnaflık yapıyorum. Düşündüm ki; 43 yıldır bu toprakların hamuru ve suyu ile büyüdüm. Bu insanlara, bu topraklara bir şekilde hizmet etmek gerektiği kanaatine vardım. İşte bunun için teşkilatımla, dava arkadaşlarımla böyle bir karar verdim. Elimizden geldiğince, en iyi şekilde bu bölgeyi sorunları ile beraber savunmak için bu yola çıktım. Yöremizin halkından desteklerini bekliyorum.” 

 

"DİĞER LİSTELER BİZİM ALANIMIZA GİRMİYOR"

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, MHP'nin 2 ve 3'ncü sıraya Kdz.Ereğlili adaya yer verdiğine değinerek, "Şimdi söz sırası Ereğli ve Zonguldak halkında. Diğer listeler bizim çok ilgi alanımıza girmiyorlar.  Teveccühü öyle göstermiş o siyasi partiler. Ama bizim tercihimiz Ereğli olmuştur. Bize 2 ve 3’üncü sırayı veren genel merkezimize, il başkanımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

 


"BELEDİYEYİ ALMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ"

“Genel seçimlerdeki ittifakınız yerel seçimlere yansıyacak mı?” sorusu üzerine ise Demirtürk, şu cevabı verdi: “Şuan bunu söylemek erken ama belediye seçimlerinde iddialı bir kadro ile yola çıkacağımızı söyleyebilirim. Bu arkadaşlarımız da inşallah Milletvekili olduklarında biz de Ereğli belediyesini almayı taahhüt ediyoruz. Bu vekillikleri biz alırsak Ereğli belediyesini neden almayalım. Bizim önümüzde Karabük ve Bartın belediyeleri var. Biz oralarda ciddi anlamda başarılıyız. Ereğli Belediyesi’nin bugün hizmeti ile ilgili ya da iç siyasetleri ile ilgili Ereğli’ye bir katkı yaptıklarına ben inanmıyorum. Bu anlamda biz bunları iyi yönde eleştiririz, olumlu eleştiririz ama eksik yaptıklarında da bu eksiktir bu yanlıştır diye söyleriz. Biz şuan görünüm itibariyle öyle bir şeyin olmayacağını biliyoruz. Ama siyasette 24 saat çok uzun bir süre ne olacağını o gün karar veririz.”

 

(Haber Merkezi)