Vali Ata işadamlarını teşvik yasasından yararlanmaları konusunda uyardı.

 

 

Zonguldak İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Gülay, "Rakiplerimize karşı en büyük dezavantajımız tıkır tıkır işleyen bir demokrasimizin olmayışıdır. Daha dayanaklı bir ekonomi ve daha güçlü bir Türkiye için demokratik bir anayasa istiyoruz." dedi.

Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) geleneksel iftar programı düzenledi. İftara Zonguldak Valisi Erdal Ata, eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Milletvekili Polat Türkmen, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Müftü Selami Emen, Düzce İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Yasa, İstanbul'dan işadamı Ali Kemal Kopuz ve çok sayıda iş adamı ve dernek üyesi katıldı.

İftarın ardından söz alan Zonguldak İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Gülay, "Dernek olarak bu yıl da bölge ekonomimiz adına güzel gelişmelere hep beraber imza attık. ZONİAD düzenlemiş olduğu organizasyonlarla üyelerini dünya ekonomisinin bir parçası haline getirdi. Bugün ZONİAD üyeleri dünyanın gördüğü en ağır krizin ardından gelecek adına daha umutlu ve daha kararlı. Ancak rakiplerimizle etkin bir mücadelede bulunabilmemiz için takdir edersiniz ki; onlarla aynı şartlarda oynamamız gerekir. Rakiplerimize karşı ise en büyük dezavantajımız da hiç şüphesiz tıkır tıkır işleyen bir demokrasimizin olmayışıdır. Yapılan bütün çalışmalar, ekonomik gelişmişlik ve rekabet gücü ile demokrasinin, birbirinin gerek şartı olduğunu göstermektedir. Biz de daha öngörülebilir, daha müreffeh, daha dayanaklı bir ekonomi ve daha güçlü bir Türkiye için tam ve güçlü bir demokrasi ve bunun teminatı olacak demokratik bir anayasa istiyoruz. Siyaset kurumu referandumu iktidar-muhalefet polemiğine kilitlemekten vazgeçip, toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek konularda rekabete girişmesi daha gerçekçidir. Referandum partiler üstü bir meseledir."

Valisi Erdal Ata ise konuşmasında Ağustos başında meydana gelen sel felaketi ile ilgili Zonguldak'ta yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. İşadamlarına seslenen Ata, "Ülkemizin en büyük sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. Ben işadamlarına bu ülkeye yapılacak en büyük yatırımın istihdam yaratmak olduğunu söyledim. Benim işadamlarına diyeceğim devletimizin çıkardığı teşvik paketinden faydalanın." diye konuştu.