Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Belediye Başkanlığı tarafından koordine edilen “Temiz Bir Kent İçin Hep Birlikte Fener’de Buluşuyoruz” isimli çöp toplama ve çevre temizliği etkinliğine katıldı.

Fener gezi yolu bölgesinde, ‘Temiz Çevre, Temiz Zonguldak, Güzel Türkiye’ yazılı yeleklerin giyildiği,  Vali Erdoğan Bektaş ve il protokolünün de katıldığı çevre etkinliğine Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı üniversite öğrencileri ile atıkları toplayarak destek verdi. 

Çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında “En Çevreci” “ En Yeşil” ve “Doğaya En Saygılı” üniversitelerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, sadece kampüs içinde değil kampüs dışında da sürdürülebilir çevre projelerine destek vermektedir.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rektör Çufalı; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, hem kampüslerimizde hem de şehir-üniversite bütünleşmesi kapsamında içinde bulunduğu topluma sürdürülebilir yeşil ve temiz çevre kazandırmak; çevre duyarlılığı ve çevreye saygı konusunda farkındalık oluşturmak için her türlü çevre kampanyasına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.  Gelecek nesile daha temiz ve daha yeşil bir yaşam alanı bırakmanın çevre projelerinin sürekli kılınmasıyla mümkün olabileceğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, çevre bilincini artırma, sıfır atık ve geri dönüşüm uygulamalarına ağırlık vererek daha yeşil kampüslerle geleceğe sahip çıkmaya devam vurguladı.