ÇEKÜD Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kural: "Müslümanlık, sadece gösteriş değildir. Hakiki Müslümanlık vicdandır. Dünyada en çok ekmek israf eden ülkelerden biriyiz"
 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, "Müslümanlık, sadece gösteriş değildir. Hakiki Müslümanlık vicdandır. Dünyada en çok ekmek israf eden ülkelerden biriyiz" dedi.

Kural, ÇEKÜD tarafından Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen "Çevre ve İsraf Konferansı"nda Türkiye'nin her geçen gün tüketim toplumu haline geldiğini söyledi. 

Hayatı boyunca hiçbir zaman lüks yerlere gitmediğini ve ikinci el giysiler giydiğini anlatan Kural, "Bu zamana kadar 81 ilde, dünyanın birçok ülkesinde 5 bine yakın konferansa katıldım. Bu dünya rekoru bendedir. Geldiğim konferanslardan bir kuruş para almıyorum. Tek amacım var. Her türlü kötülükten uzak durulmasını sağlamak. Babam milli eğitim müdürüydü, o öldükten sonra onun kıyafetleriyle hayatımı sürdürdüm. 'İsraf olmasın' diye. Tüketim topluluğu üzerine yapacağım konferanslar devam edecek" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden gözlerini kapatmasını isteyen Kural, "Şu anda üç çocuk açlıktan öldü. Bugün dünyanın değişik ülkelerinde Afrika ağırlıklı 2 bin kişi açlıktan ölüyor. Türkiye genelinde bugün 7 milyon ekmek çöpe gidiyor. Bunların yarısından çoğu İstanbul'da. Bildiğim kadarıyla bütün dinlerde ekmek kutsaldır. Müslümanlık sadece gösteriş değildir. Hakiki Müslümanlık vicdandır. Dünyada ön çok ekmek israf eden ülkelerden biriyiz. Hayatım boyunca tabağımda yemek bırakmadım. Bırakanın da karşısındayım" ifadesini kullandı.

 

(AA)