Alaplı İlçe Müftülüğü 113 camii arasında en güzel cami bahçesini seçti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ‘En Güzel Cami Bahçesi’ Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından oluşturulan seçici komisyon tarafından seçildi. Yarışmada Tepeköy Camisi bahçesi en güzel cami bahçesi oldu.
Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan yarışma sonucunda Alaplı’da 113 cami arasından seçim yaptıklarını söyledi. Yarışma komisyonunda imamların yanı sıra peyzaj mühendislerinin de olduğunu belirten Baş, “ Camilerin çevre düzenlemesi, tertip ve düzeni, temizliği konularında din görevlilerinin teşvik edilmesi için böyle bir yarışma tertip edildi. İlçemizde oluşturulan komisyon tarafından en güzel cami bahçesi seçimi için ilk etapta eleme yapılarak 10 cami yarışmaya katılmaya hak kazandı. Değerlendirme sonucunda 1. Tepe köy Camisi 2. Huzur Kent Camisi 3. Abacılar Camisi oldu” dedi.
Düzenlenen yarışmada 1. Olan Tepeköy Camisi imam hatibi Oktay Öztürk, 500 metre kare cami bahçesinde 20 yıldır birçok meyve ve sebze yetiştirdiğini söyledi. Yarışmada birinci olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Öztürk, “ 20 yıldır Tepeköy camisinde görev yapmaktayım.
Camiye gelen insanların huzurlu bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak için bahçe ile uğraşmaya başladım. 2o yılda 10 yakın meyve ve sebze ürünleri yetiştirdim. Ayrıca birçok çiçek çeşit ide bahçemde bulunmakta, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmada görev yaptığım caminin bahçesi birinci olarak seçilmesinden dolayı çok mutlu oldum” diye konuştu.