Kdz.Ereğli’de ‘En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması’ yapıldı.

 

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, yaptığı konuşmada, Osmanlı çileğinin bölgede yetişen çok değerli bir meyve olduğunu söyledi.

 

“CİDDİ TALEP VAR

AMA ÜRETİM YOK”

Osmanlı Çileğine yurt dışı ve yurt içinden ciddi talepler olduğunu ancak üretiminin az olması nedeniyle de bu talebi karşılayamadıklarını anlatan Özhan, “Bu tür yarışmalar yaparak Osmanlı Çileğine olan dikkati çekiyoruz, üreticileri teşvik etmeye çaba gösteriyoruz. Osmanlı Çileği bölgenin hem kültürel hem ekonomik katkısı vardır. Adına festivaller düzenlenen Osmanlı Çileği toplandıktan pazara ininceye kadar anında satılıyor. Geçtiğimiz günlerde dernek yönetimine bir gıda firması başvuruda bulundu ve ne kadar Osmanlı Çileği üretilirse tamamını istenilen fiyattan almaya talip olduklarını söylediler ancak böyle bu talebi değerlendiremiyoruz. İlçemizde 500 ton Osmanlı Çileği üretilse anında satılır” dedi.

 

44 ÜRETİCİ KATILDI

Toplam 44 üreticinin katıldığı yarışmada İlçe Tarım Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi, Ziraat Odası, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma Derneği, Muhtarlar Derneği, Azim Konserve ve Ereğli Konserve temsilcilerinden 7 jüri üyesi, renk, koku, ambalaj ve tat olmak üzere toplam 4 kategoride değerlendirmede bulundu. Dereceye giren üreticilere 18 Haziran Ereğli’nin Kurtuluş Günü düzenlenecek etkinlikte açıklanacak ve 5 çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)