Alaplı Sahil Park'ta düzenlenen iftar yemeğine katılan binlerce insan saatler öncesi alana kurulan masaları doldurarak iftar saatini bekledi.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yaptığı konuşmada, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'in görev seçilmesinin ardından başarılı hizmetlere imza attığını söyledi.

 

Alaplı'nın hızla gelişerek büyüdüğünü ifade eden Turpçu,  “Mübarek Ramazan ayındayız, yakında Ramazan Bayramımızı idrak edeceğiz. Bu gece de Kadir Gecesi ama Müslüman dünyası ağlıyor, Müslüman dünyası yasta, Müslüman dünyası savaşlarda, Müslümanlar bir birini katlediyor.  Örneklerini görmediğimiz şekilde, vahşet içerisinde bir birlerini boğazlıyorlar.İşte bu süreçte Türkiye’nin, Cumhuriyetin, Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkenin temellerinin sağlam olması sayesinde çok büyük acılarla karşılaşmadık. Her ne kadar terör örgütleri huzurumuzu bozmaya çalışsa da, Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyetin temellerinin çok sağlam olması bunları az zayiatlarla atlatıyoruz. 15 Temmuz da bunlardan bir tanesidir. Sözüm ona dini inançlarla belli grupların ülkemizi nerelere getirmek istediklerini hep beraber gördük. Tabi bunda en büyük yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği laiklik ilkesinin de büyük önemi vardır. Diğer İslam ülkelerine göre bizim daha huzurlu yaşamamızın en büyük temeli de budur. İnşallah 80 milyon olarak bunun önemini önümüzdeki günlerde daha iyi kavrayacağız ve bu tip belaların başımıza gelmesinin önüne geçeceğiz.”dedi.

HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'de, Ramazan ayının son günlerine gelindiğini belirterek, “Kadir Geceniz mübarek olsun, iftarınız mübarek olsun. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Bu mübarek günde bizi kırmayarak buyara geldiğiniz, yoğun katılım oldu hepinizden Allah razı olsun. Ramazan’ın bitmesine kısa süre kaldı. İnşallah Ramazan Bayramı’nı da hep birlikte kutlayacağız. Şimdiden Bayramınızı kutluyorum. Bundan sonra da bu tür beraberliklerimiz devam edecek. Sizlere yakışır bir sahilimiz oldu. Bundan sonraki dönemlerde de burada çok güzel programlarımız olacak. Alaplı’ya ne yapsak azdır. Daire müdürlerimiz, belediye meclis üyelerimiz, çalışanlarımız olarak bütün ekibimizle beraber size layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

İftar programına,  CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, , Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Alaplı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Şoförler ve Esnaf Kefalet Odası  Başkanı Kemal Çam,gaziler, çok sayıda oda ve dernek başkan ve yöneticileri, Ereğli ve Alaplı’daki iş dünyasından tanınmış simalar katıldı.