Kdz.Ereğli Belediyesi ve özel bir iplik firması tarafından belediyeye ait Sahil Kafeterya'da, 'Siz gelin yeter' sloganı, 'Elden ele örgü' projesi kapsamında aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 250 kadın gün boyu ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı, bere ve yelek örme etkinliğinde bir araya geldi.

 

BİR ARAYA GELDİLER

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, projenin önemine dikkati çekerek, aralarında ev hanımı ve öğrencilerin de bulunduğu kadınların ihtiyaç sahibi çocuklar için bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

"İNANIN BİR FABRİKA GİBİ OLMUŞ..."

Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerine devam ettiğini anlatan Uysal, "Bayanlarımızın katılımı ile bu tür projeleri arttırarak devam edeceğiz. İnanın bir fabrika gibi olmuş burası, çok kalabalık. Böyle bir anlamla projeye destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum, elleriniz dert görmesin" dedi.

 

7 ŞEHİRDE BİN KİŞİYE ULAŞTIK

Proje yetkilisi Elif İslam ise 2017 yılının Eylül ayında İstanbul'da başlatılan proje doğrultusunda 7 şehirde bin kişiye ulaştıklarını belirterek, "İzmir, Bursa, Ankara, Edirne ve Konya’dan sonra bugün Karadeniz Ereğli’deyiz. 7 şehirde bin kişiye ulaştık. Şuana kadar toplam 400 çocuğa atkı ve bere gönderdik. Projenin amacı, elden ele dolaşan örgülerin, ihtiyacı olan çocuklara gitmesidir. Herkesin yardımlaşma amacı ile bir araya geldiği örgü projesidir" ifadelerine yer verdi.

 

KADINLAR DA MUTLU

Etkinlikte konuşan ev hanımları Serpil Şahin, Asiye Ergin, Emine Kaya ve Nurcan Ekşi ise böyle anlamlı etkinliğe katılmaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Programa Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Kaya yer aldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)