Zonguldak Barosu tarafından Suça Sürüklenen Çocuklar konulu panel, Zonguldak Öğretmenevi'nde yapıldı. Panelin ilk gününde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Feridun Yenisey, çocuklarda eğitimin önemine dikkat çekti. Suça sürüklenen çocukların eğitimle topluma kazandırılması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr.Yenisey, Çocuklarda eğitim önemli. En iyi ceza çocuklar için onları eğitmek, topluma yeniden kazandırmak. Kafalarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Çocuğa ceza vermek değil, çocuğu topluma kazandırmak için eğitmemiz gerekiyor. Fakat daha henüz bu kadar ileri değil Türk hukukumuz. Bu, ceza kanununa da yansımış vaziyette. '15- 18 yaş grubu içinde mutlaka ceza verin' diyor. Halbuki böyle olmaması lazım dedi.

Kolluk kuvvetlerinin arama ve durdurma yöntemlerine de değinen Prof.Dr.Yenisey, polis veya jandarmanın bir kişiyi durdurduğunda bunun sebebini söylemesi gerektiğini kaydetti. Yenisey, polis veya jandarmanın, durdurduğu kişiye kimlik sormak istediğinde önce kendi kimliğini göstermesi gerektiğini de söyledi.

Panelin soru cevap bölümünde söz alan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görevli polis memuru Temel Durmuşoğlu, 16 yıllık polis olduğunu belirterek, başından geçen bir olayı anlattı. Adliyede bir hakimin odasından çantasının çalındığını hatırlatan Durmuşoğlu, İçeride en az 100-150 kişi var. Hakim bize, 'Kapıları kapatın, kimseyi dışarı çıkarmayın. Benim çantamı bulun' dedi. Biz de, 'Olur mu öyle şey hakim bey? Bizim böyle bir yetkimiz yok. Kamera kaydı da yok' dedik. Ama aynı hakim başka bir mevzuda başka birinin başına geldiği zaman bize kanuni çerçeveyi çiziyor diye konuştu. Durmuşoğlu, Prof.Dr.Yenisey'e, Siz de objektif olarak aynı açıdan bakıyor musunuz? Yani başınıza bir sıkıntı geldiği zaman kanunları çok da dikkate almadan bir takım teknikleri uygulamada beklentiniz oluyor mu? diye sordu.

Prof.Dr.Yenisey de hiç böyle bir beklentisinin olmadığını söyledi.