Zonguldak Karaelmas Üniversitesi tarafından hazırlanan "Genç İşsizliği" Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler, Deniz Otel'de başladı.

8-15 Şubat 2012 tarihleri arasında, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Gençlik Programı Alt Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan Youth Unemployement – Genç İşsizliği isimli proje kapsamında tanışma programı düzenlendi.
Proje hakkında bilgi veren AB Gençlik Projeleri Koordinatörü Burcu Sufi Demirtürk, "Bütün AB Gençlik projelerinde olduğu gibi farklı kültürlerden gençleri bir araya getirerek gençleri bir araya getirerek farkındalık oluşturmaktır. Gençlerin işsizliği ve istihdamı ile alakalı özellikle bu günlerde gündemi çok fazla meşgul eden ekonomik nedenlerle ilgili ve bizi bekleyen ekonomik problemlerle ilgili olacak. AB'nin içinde bulunduğu finansal kriz ve ekonomik durumu düşündüğümüz zaman çok daha anlamlı bir proje olacak.
Altı farklı ülkeden 36 katılımcımız var. Bu ülkeler Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Yunanistan, Polonya, Türkiye ve Romanya olacak. Projemizde yaygın öğrenme teknikleri ve gençlik programının ana hedef ve ilkelerini kullanacağız. Program bir hafta sürecek.
Bir hafta boyunca farklı ülkelerdeki ekonomik yaptırımları, farklı ülkelerin ekonomik politikalarını konuşacağız. En iyi ekonomik modelin ne olacağını konuşacağız. Buraya gelen gençlerin hiç biri profesyonel değiller. Konu hakkında herhangi bir bilgileri yok.
Önemli olan bir farkındalık oluşturmaktır. Gençler ekonomik anlamda bir şey düşünmemiş, onlara alışveriş yaptıracağız.
Belirli şeyler soracağız, onları alışveriş yaptıracağız. En ekonomik olarak alışveriş yapanlara ödüller vereceğiz. Bu projenin gençler için çok anlamlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Genç İşsizliği Projesinin Koordinatörlüğü'nü yürüten Mesut Bayezit ve Emre Gülçimen, projenin yerli ve yabancı gençler için yararlı olabileceğini düşündüklerini ifade ettiler.
Bayezit, "Bu projeye geçtiğimiz Ekim ayından bu yana hazırlanıyoruz. Bunun, Zonguldak ve Türkiye için AB uyum sürecinde etkili olmasını umuyoruz.
Genç işsizliğine değindiğimiz bu projede gençlerin, işsizlik karşısında neler yapması gerektiğini, buna karşı nasıl bir mücadele vermesi gerekitğini yaptığımız oturumlarda konuşuyoruz, tartışıyoruz" dedi. Öte yandan Dinçer Ocaktan Yasal Temsilci olarak ve Kürşat Murat Can da Proje Sorumlusu olarak yer alıyor.