Okul öncesi eğitim şenliklerinde konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, çocukluk evresine dikkati çekerek, “Bakanlığımızda bu evreyi iyi bildiğinden dolayı geçmiş olduğumuz 12 yıllık kesintisiz eğitime bağlı olarak 60-72 ay olarak okul öncesine daha çok önem verdi ve onu zorunla hale getirdi” dedi.

 

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı okul öncesi eğitim şenlikleri Ereğli’de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi. Ereğli Lisesi önünden TED Kdz.Ereğli Koleji Bandosu eşliğinde çarşı merkezinde bulunan amfi tiyatroya yürüyen okul öncesi öğrenciler, okul yöneticileri ve veliler, amfi tiyatroda saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Saniye Erdoğan Anaokulu Müdürü Emine Erdem yaptı. Erdem, şenliklerin okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için hazırlandığını belirterek, okul öncesi dönemin insan yaşamının en önemli ve kritik bir dönemi olduğunu hatırlattı.

 

“GELECEĞİNİ ETKİLEYEN DEĞERE SAHİP”

Erdem konuşmasında şunları söyledi: “Kişiliğin ve özgüven temellerinin atıldığı bu dönemde çocukların zengin bir eğitim ortamında yetişmesi onun geleceğini etkileyen bir değere sahiptir. Çocuklar paylaşmayı işbirliğini, iletişimi, kurallara uymayı öz bakım becerilerini okul öncesi eğitim kurumlarında etkin bir şekilde öğrenir. Ebeveyn ve eğitimcilerin birlikte hareket ettiği kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğerlerine göre gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal, duyusal, zihinsel gelişimlerinin daha hızlı olduğu araştırmalarla doğrulanmıştır. Aile içi desteğin tek başına yetmediği çocuğun kendi yaşıtları ile birlikte olabileceği, bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitim kurumları önemli ve gereklidir.  Temennimiz okul öncesi eğitim kurumlarının da zorunlu olması ve tüm çocuklarımızın bu kurumlardan eşit derecede faydalanmasıdır. Her yıl mayıs ayında düzenlenen okul öncesi eğitim yaygınlaştırma şenlikleri tüm yurtta kutlanmaktadır”

 

ÇOCUKLUK EVRESİNİN ÖNEMİ

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da, sürecin çeşitli evrelerden geçtiğini hatırlatarak, “Birinci evre anne karnında başlıyor. Daha sonra anne karnından dünyaya döndüğünde bebeklik evresi ikinci evreyi oluşturmakta, üçüncü evrede çocukluk dönemini kapsamaktadır. Çocukluk evresi bu evrelerin içerisinde çok önemli bir dönemi teşkil etmektedir. Bu da sosyal, değişim farz olarak kabul edildiğinde bu dönemde öğrencilere ve çocuklarımıza verebileceğimiz sosyal etkileşim çok önemli farz değişimine sebep olmaktadır. Çocuklarımızın öğrencilerimizin sosyalleşmeleri açısından toplumla bütünleşmeleri açısından önemli bir evreyi oluşturmaktadır. Bakanlığımızda bu evreyi iyi bildiğinden dolayı geçmiş olduğumuz 12 yıllık kesintisiz eğitime bağlı olarak 60-72 ay olarak okul öncesine daha çok önem verdi ve onu zorunla hale getirdi. Bundan dolayı artık vazgeçilmez bir dönem ve süreç olarak kabul etmemiz gerektiğinden dolayı velilerimizin çocuklarına yapacağınız yatırım olarak kabul ediyor, çocuklarınızın geleceğine çok önemli bir yatırım kaynak oluşturacağınızı kabul ediyor, okullarınıza verdiğiniz önemden dolayı teşekkür ediyorum” sözleri ile konuştu.

 

ETKİNLİK

TED Ereğli Koleji Bando ekibinin müzik sunumu, Cumhuriyet, Nimet, Erdemir, Kepez İzmirlioğlu, Turgut Reis İlköğretim Okulu ile Saniye Erdoğan Anaokulu, Yunus Emre Anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler gerçekleştirildi.