Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök yazılı bir açıklama yaparak öğretmenler günüyle ilgili düşüncelerini bildirdi.

 

Özkök “24 Kasımda öğretmenlerimizi yalnızca bir gün hatırlamakla onlara karşı olan gönül borcumuzu ödeyebilir miyiz acaba?” sorusunu yönelterek başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bu gün yaşamın içinde bir birey olabilmeyi, bu yazılanları okumayı ve en önemlisi algılamayı bize öğreten ve her insanın ilk idolü ve ulaşılmazı olan öğretmenlerimiz bir kuru anma ile mi ödüllendirileceğiz?

Son 10 yıla baktığımızda; Öğretmenlerimizin önce ekonomik güçleri budandı, özlük hakları ile birlikte. Buna bağlı olarak,  kendilerini geliştirmeleri engellendi.

Şimdi de öğretmen tamamen devreden çıkartılmak isteniyor. Yani “okullar olmasa maarif ne güzel idare edilirdi” denilen bir anlayış bu gün yaşama geçirilmek isteniyor.

Bugünkü gazetelerde  okullarda dizüstü bilgisayarla eğitim planlaması için düğmeye basıldığı yazılı. Öğrenciler kitap yerine “flash bellek” denilen küçük aygıtlardan taşıyacaklarmış.

Kitap yok , kalem silgi yok , tahta tebeşir yok. İnsanlar arası ilişki yok. Dostluk yok. Şefkat yok.  En önemlisi ruh yok.

Yurttaşlık ruhu yok, toprağına , atalarına saygı ruhu yok. Vatanına, ulusuna sevgi ruhu yok. Bağımsızlığına sahiplik ruhu yok.

Sonrada bizler oturup eğitim sistemini tartışacağız. İnsan faktörünün dışlandığı, ötekileştirildiği, yok sayıldığı bir ortamda.

Sonra Öğretmenler günü diyeceğiz. Öğretmenleri yok edersek Öğretmenler günü ne olacak?

Görevde bulunan ve  bütün olumsuzluklara rağmen bilim öğretmeye çalışan eli öpülesi öğretmenlerimizin ,

atanamamış öğretmenlerimizin ,

sağlığını kaybetmiş öğretmenlerimizin,

yokluklar içinde emeklilik günü geçiren öğretmenlerimizin, 

geçim sıkıntısından kurtulmak için emeği ile ikinci bir işte çalışan öğretmenlerimizin, 

siyaseten ötekileştirilmiş öğretmenlerimizin,

kar yağmur çamur demeden sathı müdafayı bütün vatan kabul eden kuvvacı öğretmenlerimizin,   gününü kutlar, iyi günler  görmelerini dileriz.”