Kdz. Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından Şehitleri Anma ve Kur'an Ziyafeti programı düzenlendi.
Gülüç'teki Büyük Anadolu Otel'in Konferans salonunda yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 22.ve 23. Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, şehit aileleri ve bazı gaziler, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle bu programı tertip ettiklerini belirterek, Malum olduğu üzere Muharrem Ayı içerisindeyiz, Muharrem Ayı onuncu günü meşhur Aşure günüdür. Muharrem Ayı hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Şehitlerimizi Allah'tan rahmet diliyorum.
Bu vesile ile bu programda emeği geçenleri kutluyor, yeni yılın ülkemize ve dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum dedi.
Erkan'ın konuşmasının ardından Türkiye ve dünyanın en ünlü hafızları Kur'an ziyafeti sundu. Kur'an-ı Kerim okumada dünya birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz, dünya ikincisi ve Türkiye birincisi Hafız Mehmet Bilir, 2005 Dünya birincisi Hafız Erhan Mete, 2009 Dünya birincisi Hafız Bünyamin Topçuoğlu ve 2010 Dünya birincisi Hafız Ali Tel etkileyici ses tonlarıyla davetlilere yaklaşık 2 saat boyunca davetlilere Kur'an ziyati sundu.
İlahilerinde okunduğu programda şehitlerin anıldığı anlarda başta şehit aileleri olmak üzere bir çok kişinin duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitleri anma ve Kur'an ziyafetinin ardından Güleyyüpoğlu Camii İmamı Zeki Süslü'ye Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör tarafından plaket takdim edildi.
Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan'ın yaptığı toplu duanın ardından program sona erdi. Program sonunda davetlilere aşure ikramında bulunuldu.