BEDAŞ, Batı Karadeniz'de etkili olan yoğun fırtına ve kar yağışı nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemediğini açıkladı.

BEDAŞ'dan yapılan açıklamada, enerji kesintisinde yoğun fırtınaya eşlik eden aşırı kar yağışı ile buzlanmanın elektrik direkleri ve enerji nakil hatlarına verdiği zarara ek olarak, kar yükü ve fırtına nedeniyle hatların üzerine devrilen ağaçlar etkili olduğu hatırlatıldı.

Kesintiden, İl merkezi, Kdz.Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinin bir kısmı ile Bartın’da Ulus ilçesinin bir bölümü ve merkeze bağlı bazı mahallelerin etkilendiği belirtilen açıklama şu şekilde:

"Hava şartlarının enerji hatları üzerinde oluşturduğu hasar Başkent EDAŞ ekipleri tarafından tespit edilmiş, kesintiden etkilenen müşterilerimize en kısa sürede enerji sağlamak için arıza giderme ve tekrar enerji verme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalar kapsamında, kriz masası oluşturularak yerel otoritelerle kurulan işbirliği devam etmekte olup, sahadaki ekiplerin sayısı 7/24 esasına göre en üst düzeye çıkarılmış, gerekli görülen noktalarda komşu illerden ekip desteği alınması planlanmıştır. Başkent EDAŞ ekipleri olarak, kesinti yaşanan bölgelerde en kısa sürede enerji hizmetisağlamak için tüm gücümüzle çalıştığımızı belirtir, müşterilerimizin tüm taleplerini, Başkent Mobil 186 Uygulaması veya 186 Çağrı Merkezimiz üzerinden iletebileceklerini hatırlatırız.”