Karadeniz Ereğli'de hayatını kaybeden  94 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı Kore gazisi Emekli Kd.Albay Cevdet Evinç'in cenazesi toprağa verildi.


Bir süredir tedavi gören ve Salı günü akşamı evinde hayatını kaybeden Evinç için Bozhane Camisinde askeri tören düzenlendi.

Törene, Evinç'in ailesi ve yakınları ile Zonguldak Valisi Ali Kaban, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gaziler, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, Cevdet Evinç'in Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangasınca omuzlara alınarak, top arabasına konuldu.

Bir süre top arabasında taşınan cenaze daha sonra Ereğli Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile şehir mezarlığına getirildi ve burada toprağa verildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, Emekli kıdemli albay Cevdet Evinç'in Türkiye genelinde en yaşlı Kore gazisi olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde en yaşlı Kore gazimiz olduğu için Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin onursal başkanı yaptık. 80 İlimizde en yaşlı Zonguldak'lı Cevdet Evinç albayımızdır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, acımız büyük" dedi.

 

  (Haber: Mustafa Kemal Bektaş)