Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında, Endonezya’ya ait olan “1 saat içinde en fazla fidan dikme” rekorunun kırılması için 11 milyon fidan yurdun dört bir yanında toprakla buluştu.

Zonguldak’ta da, ili Çaycuma’nın  Perşembe beldesi, Adaköy Köyü’nde yurt genelindeki etkinliğe katılım gerçekleştirildi.  “Bugün Fidan Yarın Nefes” etkinliğine yoğun ilgi olmasına katkı veren doğaseverler,  fidan dikme coşkusunu paylaştı.

Törene Zonguldak valisi Erdoğan Bektaş , Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Üzülmez Müessese müdürü Mehmet Murat Köseoğlu , Müessese Müd.yrd.Ilyas Kayalı, Kozlu müessese müdür yrd.Sedat Güngör, Ak Parti  Zonguldakil Başkanı Zeki Tosun Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil , BEÜ öğrencileri , STK lar ve Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Vali Erdoğan Bektaş bir konuşma yaparak " Görevim gereği katıldığım etkinliklerin en yüksek katılım oldu. Fidan konusunda Aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bu kadar insan burada her birimiz bu hassasiyetimizi Çevremizi temiz tutmak temizlemek ve kirletmemek için de gösterir isek daha güzel olur. Biz yol kenarlarında piknik alanlarımızda sokaklarımızda caddelerimizde temiz tutalım. " dedi. Törene katılan madenciler de " Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak konusunda başlatılan fidan dikme kampanyasına katılarak destek vermekten onur duyuyoruz " sözleriyle görüşlerini ifade ettiler.
Daha sonra Kurumlara gösterilen alanlarda topluca ve büyük heyecanla fidan dikimi yapıldı.