Kdz. Ereğli Belediye Meclisinde bir gün arayla yapılan iki ayrı encümen seçimlerinde karşılıklı iddialar ile tartışılmaya devam ediliyor.

Bir gün önce eşit oy alındığı için Belediye Başkanı tarafından kur'a çekimi sonrasında AKP'li meclis üyesi Esra Alpago'nun seçildiğinin açıklanmasının ardından ertesi günü yapılan toplantıda ise önceki kur'a çekiminin hatalı olduğu, eşitlik durumunda bir tur oylama yapıldıktan sonra kur'a çekimine gidilmesi gerektiğini açıklayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yeniden seçim istemesi ile başlayan gelişmeler yargıya taşınıyor. Belediye Başkanının kendi elleri ile kur'a çektiğini belirterek sonuçlanan encümen seçimlerinin tekrarlanamayacağını öne süren AKP'li meclis üyelerinin itirazının kabul edilmeyerek seçimlerin tekrarlanması konusundaki görüşler AKP ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, gelişmeyi hukuksuzluk olarak değerlendirirken, yanlışın sobasına odun atanlar yanacak dedi.
Çakır şöyle konuştu: 'Seçim sonucunda üç kişi aynı oyu almış. Belediyenin hukukçusu kur'a diyor. Kur'a hem de kendi ellerinle çekiyorsun ve Esra Alpago üçüncü encümen olarak seçiliyor. Aradan bir gün geçince oraya buraya sorup oylamayı tekrar ettirmeye kalkıyorsun. Hani duayendin. Çok şey biliyordun. Neden o anda meclis toplantısına ara verip sorup soruşturmadın. Hayır tam aksine kur'a çekimini bizzat kendi ellerinle yaptın ve Esra Alpago'nun ismini açıkladın.
Bunun adı hukuksuzluktur. Biz konuyu yargıya taşıyacağız. Savcılığa, hem arsa satışı, hem de bu seçimlerle ilgili suç duyurusu ile birlikte Zonguldak Valiliği, İçişleri Bakanlığı ve İdare Mahkemesi'ne başvuracağız.' Basın toplantısında konuşan Esra Alpago'da bu kararı haksız ve hukuksuz bulduğunu belirterek, meclis toplantısında bu kararı onaylayan CHP'li üyelere eleştirdi. Alpago,  bir dahaki toplantıda bu oturumların cd lerini kabul oyu veren CHP'lilere dağıtacağını belirterek  'torunlarınıza bu mirası bırakırsınız' dedi. 
Alpago, yaşanan bu haksızlığa yargının dur diyeceğine inandığını da belirtti.
Meclis üyelerinden Yusuf Kalay'da, terminalin bulunduğu arsa satışının da hukuksuz olduğunu bir kez daha ifade ederek, Bu arsa Cöbekoğlu döneminden kaldı belediyeye. Ama arsa satış kararının meclisten alındıktan 18 gün sonra tapu işlemleri yapıldı. Bu satış kararı da hukuksuzdur' diyerek bu konunun da yargıya taşınacağını kaydetti.