Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 3 Nisan tarihinde yapılan encümen seçimleri 4 Nisan'da yenilendi.

3 Nisan tarihinde Nejat Bakan ile Abdülkadir Sözer 3 encümen üyesinden 2 si olarak seçilirken, Esra Nalan Köseoğlu Selvi, Hamdi Çakır e Esra Alpago 12 şer oy alınca, kur'a çekimine gidilmiş ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık da kur'a da Esra Alpago'yu çekince 3. encümen üyesi belirlenmişti.

4 Nisan'da yapılan meclis toplantısında önceki meclis görüşme tutanakları okunurken, bu seçimlerle ilgili olarak seçimlerin tekrarlanmadan kur'a çekimine gidildiğine dönük ifadeler tutanakta yer alınca AKP'li üyeler itiraz etti. Meclis tutanaklarının alınan kararları ifade edebileceği ve başka  bir ifade veya yorum yapılamayacağı itirazlarını kabul etmeyen Belediye Meclis Başkanı  Halil Posbıyık yeniden seçimlere geçileceğini söyleyince ortalık karıştı.

AKP'li üyeler tutanakların değiştirilemeyeceğini ve böyle bir durum var ise de ayrı bir önerge olarak gündeme getirilmesi gerektiğine dönük itirazlarına karşı Posbıyık, konuyla ilgili sabaha kadar müfettişlerle görüştüklerini ve bilgi aldıklarını, kanunsuz bir iş yapmadıklarını ve şu andaki durumun kendi hukukçusundan kaynaklandığını açıkladı.

Posbıyık'ın seçimlere geçilmesini isteyerek oyların pusuleaların dağıtılmasını istemesi üzerine, AKP'li Esra Alpago 'Başkan beni  kendi ellerinde seçtin. Kur'a da ben çıkmasaydın da Nalan Köseoğlu çıksa idi bu oylamayı tekrarlatacak mıydın?' diyerek bağırdı. AKP'li Yusuf Kalay'da "mert ol mert. İstemiyorsan ben Esra hanımı istifa ettireceğim. Ama bu tür yollara başvurmayın ayıp oluyor' sözleriyle tepkisini dile getirirken, AKP'li Adem Çakır da, bu oyları Kemal Kılıçdaroğlu kullansın ifadesiyle diğer arkadaşları gibi oyları yırtıp attı.

AKP li üyelerin bitmiş olan seçimin bir gün sonra yeniden yapılmasının usulsüz ve yasalara aykırı olduğuna dönük iddiaların Posbıyık tarafından "kanun var gidin mahkemeye' sözleriyle kabul edilmemesi ve gergin bir ortam olması üzerine AKP'li üyeler meclis toplantısını terk ettiler.

Yapılan seçimlerde ise, Hamdi Çakır 1 oy, Esra Nalan Köeseoğlu Selvi 12 oy aldı. Böylelikle encümenin 3. üyesinin  Esra Nalan Köeseoğlu Selvi olduğu açıklandı.