Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında, belediye meclisinin nisan ayı ilk oturumu gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'ndaki toplantıda, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

Gizli oylama ile seçimlerde 15 oy alan Reşat Latif, İhsan Yazıcıoğlu ve Sezai Meriç, encümen üyesi oldu.

İhtisas Komisyonları seçimlerinde ise Plan Bütçe Komisyonuna Sabri Dinç, Mustafa Şentürk, Mehmet Erdoğan, Mustafa Başhan, Sibel Yıldız, İmar Komisyonuna Fevzi Mazlum, Turgay Aydın, Yusuf Kalay, Sertan Ocakcı, Serkan Yalçın, Hukuk İşleri Komisyonuna Sezai Meriç, Mahmut Kırkpınar, Nur Oğuz ve Coşkun Öztürk seçildi.

Mecliste gündemde yer alan maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Encümen ve komisyon üyelerinin belirlendiği Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Nisan Olağan Toplantısı’nda, içinde “lafa maydanoz olma”, “sen kimsin”, “sesini yükseltmeden konuş” ve “ben meclis üyesiyim isteğimi söylerim” gibi sözlerin geçtiği diyaloglar yaşandı.



FAALİYET RAPORU SONRASI GERGİN ANLAR

Seçimlerin ardından 2017 Yılı Faaliyet Raporu’nun ‘özeti’ okundu. Bunun öncesinde Uysal, yerini AK Partili Hacı Mahmut Kırkpınar’a bıraktı. CHP Gurup Sözcüsü Sertan Ocakcı, okunan raporun ardından aldığı söz hakkında, Faaliyet Raporu’ndaki bazı maddeleri eleştirdi. İçindeki bazı faaliyetlerin yapıldığı gibi gösterildiğini ancak 2018 yılı içinde olduklarını ifade eden Ocakcı, bazı raporların ise gülünç olduğunu öne sürdü.






KIRKPINAR, ARAYA GİRİNCE!!!

Ocakcı, izahat istediği sırada geçici Meclis Başkanı Hacı Mahmut Kırkpınar ile tartıştı. Kırkpınar, daha olumlu konuşmasını istediği Ocakcı’ya Uysal’ın gereken cevapları vereceğini belirtmesi üzerine sözlü tartışmaya diğer CHP ve AK Partili bazı üyelerde dahil oldu. Esra Alpago, “Meclis Başkanı ile konuşuyorsun, cümlelerine dikkat edeceksin” derken Ocakcı ise “sende CHP Gurup Sözcüsü ile konuşuyorsun, sözlerine dikkat et” diye yanıt verdi.





“SANA MI SORACAĞIM”

Alpago, CHP’li Sibel Kırmızı’nın “sen kim oluyorsun” sözüne ise “meclis üyesiyim ben, istediğimi konuşurum. Sana mı soracağım” yanıtını verdi.

İlerleyen kısımlarda, kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Hüseyin Uysal’da, konuşması sırasında araya giren Ocakcı’ya sinirlenerek sesini yükseltti. Uysal, konuşmakta direten Ocakcı’ya bu kes daha üst perdeden ses çıkartarak “lütfen” diye bağırdı. 

İtirazlar, açıklamalar ve karşılıklı sarf edilen sözlerin ardından “ad okunmak suretiyle’ 2017 Faaliyet Raporu oylamaya sunuldu. AK Parti’nin 17 Kabul ve CHP’nin 12 Red oyu kullandığı rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

Öte yandan bir ara, tansiyonu yükselen Meclis’e, Uysal’ın verdiği karar ile 10 dakika ara verildi.

Meclis Toplantısı, gündemdeki diğer maddelerin 2. Oturumda karara bağlanması için 5 Nisan’a ertelendi.