Çaycuma'da köprünün çökmesi sonucu suda kaybolan 14 kişinin  bir an önce bulunmasını isteyen kayıp yakınları, zaman zaman gözyaşlarına boğuluyor.

Çaycuma'da geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen olay, 15 ailenin ocağına ateş düşürdü. Olayda kiminin annesi, babası, kiminin de kardeşi, ağabeyi suda kayboldu. Kayıp yakınlarının ilk günkü umutlu bekleyişi ikinci gün Meryem Başören'e ait cesedin bulunmasıyla yerini endişeye bıraktı. Kayıp yakınları şimdi en azından yakınlarının cenazelerinin bir an önce bulunması umuduyla Kızılay'ın kurduğu çadırlarda haber bekliyor.
14 kişiyi arama çalışmaları 6. gününe girdi. Aramalara 3 boyutlu su altı cisim görüntüleme cihazı bulunan bot da katıldı.  Çaycuma'da arama yapan Samsun, Sinop ve Zonguldak'tan gelen deniz polisi su altı ekiplerine İstanbul'dan gelen ekip de katıldı. 22 kişilik ekip sabah saatlerinde yapacakları çalışmalarla ilgili toplantı yaptı. Dolgu çalışmalarının devam ettiği alanda 3 boyutlu su altı cisim görüntüleme cihazı bulunan bot suya indirildi. Köprü bloğunun kaldırma çalışmaları sırasında ırmak içine ağ gerileceği ve deniz polisi balık adamlarının ağın diğer tarafında bekleyecekleri ve cesede ulaşmaları halinde müdahale edecekleri belirtildi. 3 boyutlu su altı cisim görüntüleme cihazı bulunan bot köprünün 300 metrelik çevresinde su altında arama çalışması yapmaya başladı.  Çankaya Belediyesi görevlisi jeofizik yüksek mühendisi Hakan Çavaş yeni köprüde aşınma olup olmadığına bakmak için ilçeye geldi. Köprü ayaklarının 35 metrelik derine doğru sağlamlığını ölçüldü. 3 boyutlu olarak yeni köprünün ayaklarındaki sediman kalınlığını görüntülendi.  Meryem Başören'in ağabeyi Kemal Köse kız kardeşini bulduklarını, eniştesi Mehmet Başören'in bulunması için de günlerdir beklediklerini söyledi.