Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Niyazi Özcan, 5-9 Kasım 2013 tarihleri arasında Çin’in Sahangai kentinde düzenlenecek olan endüstri fuarına Ereğli’den de bir grup ile gideceklerini açıkladı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, önceki Bakanlardan Hasan Gemici’nin de 40 kişilik kafilede yer alacağını belirten Başkan Vekili Özcan, Önder Gazetesi muhabirine şu açıklamayı yaptı:
“Amacımız Ereğli’de yaşanan ekonomik dar boğazdaki işadamlarımızın ufkunu açabilmek. Yeni piyasaları görmeleri yeni ticari ilişkiler kurmalarını sağlamak hedefindeyiz. Yaklaşık 8 aydır bu projenin hazırlığını yapıyoruz. Çin’de gerçekleştirilecek olan fuarda toplu iğneden, iş makinalarına kadar pek çok ürün yer alacak. AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan ve önceki Bakanlarımızdan Hasan Gemici’de bu kafilede yer alacaklar. 
Başvurular 2 Eylül 2013 Pazartesi günü akşamı mesai saati bitiminde sona erecektir. Bu fuarımızın ardından Afrika ülkelerine de bir hazırlığımız olacak. 
Çin gezisini Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu desteklemekte, KOSGEB üyesi olan işletmelerimiz Genel Destek Programı İşlemleri ve Yurt Dışı Desteği işlemlerini yerine getirdiklerinde işletme başına 2 bin TL’ye kadar destek alabileceklerdir"