Kabloları Türk Prysmian tarafından temin edilen Zonguldak Termik Enerji Santrali "Avrupa'nın En İyi Enerji Projesi" seçilirken; İskenderun Demir-Çelik Üretim Projesi "Avrupa'nın En İyi Metal Projesi" ödülüne değer bulundu.
Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş., enerji kabloları endüstrisindeki deneyimleriyle birçok projeye katkıda bulunuyor. Bu projeler arasında Euromoney Yayınları'ndan Project Finance Dergisi'nin ödüle layık gördüğü, Zonguldak'taki Termik Enerji Santrali ile İskenderun'da bulunan Demir-Çelik Üretim Projesi de yer alıyor.
Project Finance Dergisi tarafından, 11 yıldır dağıtılan "Project Finance Ödülleri" kapsamında, bu yıl Avrupa genelinde 14 proje ödüle değer bulundu. Ödüller endüstriyel projelerin finansmanı, yenilikçilik, en iyi uygulama, çözüm kabiliyeti, yinelenebilirlik ve kullandırma süresi kriterleri incelenerek verilmesi sonucunda; Türk Prysmian'ın tedarik ettiği üstün kalite ürünü kabloları seçmelerinin de katkısıyla Zonguldak Termik Enerji Santrali ve İskenderun ve İzmit'teki Yassı Demir-Çelik Üretim Projesi "Project Finance Ödülü" aldılar.  Türk Prysmian CEO'su Francesco Fanciulli de konuyla ilgili olarak "Kabloda Dünya lideri Prysmian'ın Türkiye ayağı olarak, uluslararası bir yarışmada Türk Prysmian kablolarının kullanıldığı projelerin ödül alması bizi gururlandırdı. Yarışmanın değerlendirme kriterlerine baktığımızda projelerin ödül almalarında Türk Prysmian'ın temin ettiği kabloların da önemli payının olduğunu görmekteyiz.
Türk Prysmian olarak, önümüzdeki dönemde de benzer projelerde bulunmayı temenni ediyoruz. Prysmian Grubu olarak, iki projenin de aldığı ödülün haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.