Abonelerin, serbest tüketici olarak tedarikçilerini seçme haklarının bulunduğuna da dikkat çekilen açıklamada, döviz kurlarındaki oynama nedeniyle böyle bir kararın alındığı belirtildi.


Aylık veya yıllık limit kullanma şartı getirilerek Enerjisa ile aboneleri arasında yapılan sözleşmelerin  1 Mart 2018 tarihinden itibaren iptal edileceği öğrenildi. Enerjisa merkezi, serbest tüketicilerine telefon, mesaj ve e-posta olarak ulaşamadıklarına gönderdiği mektupta, sözleşmelerin iptal olacağını ve ulusal tarifeye geçileceğini şöyle bildirdi: 


GEREKÇE DÖVİZ KURU

Enerjisa olarak müşterimize daha iyi hizmet vermek amacıyla sürekli olarak hizmet kanalarımızı geliştiriyor; enerji tasarrufu ile ilgili müşterilerimize yön gösteriyor ve yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyoruz bu kapsamda yaptığımız çalışmalardan biri de size en avantajlı teklifleri sunabilmektir. Hali hazırda aktif olan Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmenizde uygulanan birim fiyatlar, serbest piyasada oluşmakta ve üretim maliyeti, döviz kurları gibi değişken unsurlara göre Enerjisa tarafından belirlenmekte ve tarifenize yansıtılmaktadır. Düzenlemeye tabi tarifede yer alan müşterilerimizin elektrik tedarikinin yapıldığı ulusal tarifede ise bu bedeler EPDK Tarafından belirlenmektedir. Hali hazırda faydalandığınız tarifenizdeki birim fiyatınız, piyasa koşullarındaki dalgalanmalar sebebiyle ulusal tarife seviyesine ulaşmıştır.


UYGULAMA ULUSAL FİYAT TARİFESİ

Bu sebeple yukarıda belirtilen tesisat numarasına / numaralarına ait Elektrik Enerjisi Satış Sözleşmenizin sizlere olası ilave maliyet artışlarından korumak amacıyla 01.03.2018 tarihinden geçerli olmak üzere sonlandırıldığını bilginize sunarız. Bu tarih itibariyle sizin için daha avantajlı olan ulusal tarife üzerinden elektrik tedarikiniz kesintisiz devam edecektir. Güncel fiyatınız aynı kalacaktır. Ulusal tarife EPDK tarafından belirlenerek 3 ayda 1 güncellenmektedir.  Ulusal tarifenin fiyat ve diğer tüm detayları için EPDK web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


TEKRAR GERİ DÖNÜŞ OLABİLİR

Serbest tüketici olarak tedarikçinizi seçme hakkına sahip olduğunuzu hatırlatırız. Bu bildirim öncelikle sözleşmenizde belirtilen cep telefonu numaranıza/ e-posta adresinize kısa mesaj/ e-posta olarak iletilmiş, ancak kısa mesajın / e-postanın size ulaşmadığı tespit edildiği için mektup aracılığıyla da iletilmek istenmiştir. Serbest piyasadaki fiyatlar sizin için avantajlı hale geldiğinde, tekrar sizinle iletişime geçilerek yeni teklifimiz sunulabilecektir.