2009 yılında Ankara, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Karabük, Kırıkkale ve Çankırı illerini kapsayan Başkent bölgesi elektrik dağıtım işini devralan Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Enerjisa Başkent), üst düzey yöneticileri Zonguldak'ta basın ile buluştu. Başkent Enerjisa Dağıtım Operasyonları Direktörü Murat Pınar, Yatırımlar Birim Müdürü İsmail Hakkı Yağcıoğlu, Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Arıcan, Bölge Müdürü Selman Nair, Müşteri Hizmetler Birim Yöneticisi Cem Çınar, Zonguldak'taki yazılı ve görsel medya temsilcileri ile bir araya geldi. Pınar ve beraberindeki heyet, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ile birlikte Kilimli Beldesi kent merkezinde enerji nakil hatlarının yer altına alınması projesi ve elektrik şebekesinin iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.
Kilimli Belediyesi Radartepe Hizmet tesislerinde basın açıklamasını yapan heyet, gazetecilerin sorularına da cevap verdi. Projeler hakkında bilgi veren Dağıtım Operasyonları Direktörü Pınar, bölge ihtiyaçları çerçevesinde yatırımların artarak sürdürüleceğini kaydetti. Enerjisa'nın kaliteli ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışının zamanla müşteriler tarafından daha iyi anlaşılacağını belirten Pınar, Müşteri bilgi sistemleri alanında dünyanın en gelişmiş uygulama paketi olan SAP ISU sistemini devreye aldık. Çağrı merkezimizde çok kısa bekleme sureleriyle hizmet veriyoruz. Türkiye'nin elektrik dağıtım sektöründeki ilk SCADA otomasyon altyapısını kurduk. Böylece şebekede yaşanan sıkıntılara çok kısa sürede çözümler oluşturabilir hale geldik. Artık şebekelerimizi uluslar arası standartlara göre işletiyoruz. Tüm süreç ve lokasyonlarda standardizasyona giderek, farklılıkları ortadan kaldırdık. Müşterilerimiz her merkezimizden aynı kalitede aynı hizmeti alabilecek. Bütün bunlar, sadece başlangıç. Daha işin başındayız. Elektriğin sürekli ve kaliteli ulaşımı için şebeke alt yapımızı yenilemeye ve iyileştirmeye devam edeceğiz. Başkent bölgesindeki müşterilerimizin Enerjisa kalitesiyle dünya standartlarında hizmet alabilmesi için önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz çok önemli çalışmalarımız da olacak diye konuştu.
7.4 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Enerjisa Başkent'in bağlı bulunduğu 7 ilde toplam 6 milyon 623 bin 723 kişinin elektrik ihtiyacını karşıladığını belirten Pınar, 2009 yılından itibaren gerçekleştirilen yatırımlar ve geliştirilen projelerle sektöre yeni bir soluk getirdiklerini de ifade etti. Avrupa standartlarında bir elektrik dağıtım şirketi olma yolunda önemli adımlar atıldığını anlatan Pınar, Zonguldak'ta uygulanan yada uygulanacak olan proje ve yatırımlar ile ilgili şu bilgileri verdi:
Zonguldak genelinde 2010 yılında 21 projeye toplam 7.4 milyon TL yatırım gerçekleştirilirken, 2011 yılında bu rakam yüzde 124 oranında artışla 85 proje için toplam 16.7 milyon TL seviyesine ulaştı. Kilimli bölgesi özelinde ise başta elektrik hatlarının yer altına alınması projesi olmak üzere 2011 yılında yatırım projelerine toplam 1.3 milyon TL ilave kaynak ile toplamda 1.7 milyon TL bütçe ayrıldı. Bu kapsamda, Çaycuma Enerji Nakil hatlarının yer altına alınması projesi, Namazgah, Karapınar, Taşçılar, Dursunlar, Coburlar, Başaran köylerinin elektrik şebekelerini yenileme projesi ile şehir merkezinde yeni enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilave trafolar tesisleri kurulması ve Zonguldak şehir merkezinin kullanılan eski elektrik dağıtım şebeke teknolojilerinin dönüştürülmesine başlanacak. Ayrıca Ereğli şehir merkezinde 314 direkli orta refüj aydınlatma çalışması, 6 adet trafo bölgesinin yer altına alınması çalışmaları da devam etmektedir. Sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak adına Zonguldak genelinde 2010 yılında yapılan geniş çaplı planlı bakımların yanı sıra 2011 yılında ağaç budama, işlemleri tamamlandı. Aydınlatma sistemlerinde ekonomik ömrünü dolduran, aydınlatma armatür ve direklerinin yenilenmesi, henüz ekonomik ömrünü doldurmamış olanların ise bakım ve iyileştirme faaliyetleri devam ediyor.