Enerjisa Başkent, müşterilerini dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 
Enerjisa Başkent, kendilerini Enerjisa, Enerjisa Başkent, Başkent Elektrik, BEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak veya TEDAŞ Genel Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışma yürütüldüğünü belirten elektrik faturalarında tasarruf sağlayacaklarını bildiren kimliği belirsiz veya sahte kimlik kullanan kişilere karşı dikkatli olunması konusunda müşterilerini uyardı. Enerjisa Başkent'ten yapılan açıklamada, Son dönemde, yetkisiz ve sahte kimliğe sahip kişiler tarafından kaçak elektrik kontrolü, kapıda tahsilat, elektrik faturasından tasarruf sağlayan cihaz satışı, hediye kazandınız şeklinde SMS alma veya kredi kartı bilgilerini isteme gibi durumlarla karşılaşıldığı müşterilerimiz tarafından şirketimize iletilmektedir. Enerjisa Başkent ile ilgili tüm işlemler, Enerjisa Başkent'e ait yetkili kimlik belgesi, Enerjisa logolu üniforma ve araçlara sahip personelimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.
Elektrik faturasında tasarruf sağlama vaadiyle kapıdan veya telefon ile cihaz satışı yapanlar ve kredi kartı bilgisi isteyenler ile Enerjisa Başkent'in herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Müşterilerimizin, kendileriyle bu şekilde iletişime geçen kişilerin Enerjisa personeli olduğundan şüphe duymaları halinde güvenlik güçlerine veya 444 4 372 Çağrı Merkezimize bildirmeleri güvenlik açısından önem arz etmektedir.
Şirketimize ulaşan bildirimler titizlikle değerlendirilmekte, gerektiği durumlarda müşterilerimizin yanı sıra şirketimiz tarafından konu adli makamlara iletilmektedir denildi.