Topluma sürdürülebilir katkı sağlamak adına sosyal sorumluluk projeleri yürüten Enerji-SA, 2010 yılında başlattığı Enerji Verimliliği Eğitimleri projesine bu yıl daha geniş kapsamda ve yeniliklerle devam ediyor.
Son 3 yılda Ankara'da yaklaşık 8.000 öğrenciye enerji verimliliği konusunda bilinç yaratmak amacıyla eğitimler düzenleyen Enerji-SA, bu yıl eğitimleri Ankara'nın yanı sıra Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Kırıkkale'de de düzenlenecek.
Enerji Tasarrufu Haftasında başlayan, Enerji-SA çalışanları tarafından gönüllü olarak verilen eğitimler, bu yıl 7 ilde bulunan 60 okulda yaklaşık 6.000 öğrenciye ulaşacak. Eğitimlerde bilgilendirici sunumların yanı sıra, interaktif seanslar da düzenleniyor. Ayrıca, çocukların eğlenerek öğrenmesi amacıyla Enerji Verimliliği Oyunu oynanıyor ve oyun öğrencilere hediye ediliyor. Projeye bu sene eklenen bir diğer yenilik ise Enerji Verimliliği Tiyatrosu oldu. Nisan ayında tamamlanması planlanan eğitimlerin ardından, profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından Enerji Verimliliği konulu bir tiyatro gösterisi, turne kapsamında sahnelenecek.