Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, elektrik faturalarının ödenmesinden alınmaya başlanan 1 TL’lik ek ücrete tepki gösterdi.
Başkan Topaloğlu, Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, “EnerjiSA, Belediye Merkez Çarşı üstünde açtığı ödeme bürosunda elektrik faturalarından 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 1 TL ek ücret almaya başladı. Daha önce ‘tüketicilere kolaylık olsun’ diye iyi niyetle açıldığı iddia edilen ödeme bürosu, tüketicileri soyma yerine dönüştü” diye konuştu.
Topaloğlu, şunları söyledi:
“Kurumla yaptığımız görüşmelerde ilgili ödeme yerinin kendileriyle ilgili olmadığı EnerjiSA’nın Türkiye genelinde böyle bir uygulama yaptığını, ihale yöntemiyle bu ödeme noktalarına izin verildiğini ifade etmişlerdir. Buradan anlaşıldığı gibi tüketiciyi aldatan bir durum söz konusudur. Ortada ilgili ödeme bürosuyla yapılan bir sözleşme var. Bu firma bugüne kadar faturalardan ücret almazken, tüketicileri oraya alıştırdıktan sonra ve EnerjiSA kendi bünyesinde bulunan vezneleri kapattıktan sonra fatura başına 1 TL tahsil edilmektedir.
EnerjiSA bu uygulamadan derhal vazgeçmelidir. Eğer burası kapatılmıyorsa, kendi bünyesinde ödeme yerleri hazırlamalıdır. Vatandaşı bu büroya ya da bankalara mahkum etmemelidir. Tüketicilerime buradan bir kez daha sesleniyoruz. Sorun çözülünceye kadar bu uygulama sonlandırılana kadar ödemelerini faturada bulunan ilgili banka aracılığıyla yapsınlar. EnerjiSA yetkililerine buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu durum tüketiciyi aldatan ve yanıltan bir durumdur. Bu nedenle bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Tüketici Hakları Derneği olarak, bu uygulama sonlanıncaya kadar her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağız.”