Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 2013 yılı enflasyonunun 7,4 olarak açıklanmasına karşı çıkarak, halkın açıkça kandırıldığını ileri sürdü. Milletvekili Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği soru önergesinde,  “Halkımızın temel ihtiyacı olmayan ürünlerin ölçüt alındığı anlaşılmaktadır. Yapılan maaş zamlarıyla enflasyon farkının yarısını bile alamadıkları gerçekliği karşısında maaşlarla ilgili bir iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sorarak yanıt beklediğini söyledi.
Çok az satılan ürünlere bakarak enflasyon belirlenmesinin doğru olmadığını ifade eden Köktürk, soru önergesinde şu düşüncelere verdi:
“2013 yılı enflasyonu 7,4 olarak açıklanmıştır. Bu rakama dayanarak çalışanların ücretleri belirlenmektedir. Enflasyon belirlenirken, halkımızın temel ihtiyacı olmayan ürünlerin ölçüt alındığı anlaşılmaktadır. Çünkü, 2005-2011 yılları arasında; elektrik yüzde 65, mazot yüzde 78, ekmek yüzde 77, tüpgaz yüzde 88, peynir yüzde 265, salça yüzde 243, koyun eti yüzde 233 artmıştır.’ Bu artışlar halkımızın yaşamını direk olarak etkilemektedir. Halkımız gerçek enflasyonu hayatın her alanında yaşamakta ve hızlı fiyat artışları nedeniyle her geçen gün daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz gibi; peynire yüzde 265, koyun etine yüzde 233, salçaya yüzde 243, tüpgaza yüzde 88 gibi zam oranları göz önüne alındığında, enflasyon oranının 7,4 olarak açıklanması halkımızı açıkça kandırmak değil mi? Halkımızın büyük çoğunluğunun temel ihtiyaçları kapsamına girmeyen; kalamar, ahtapot, balık yumurtası, lego, flüt, zımpara, çiklet, oto jantı, fişek, ispirto, kireçtaşı, alçı, teneke kutu gibi çok az satılan ürünlere bakarak enflasyon belirlenmesi doğru bir anlayış mıdır? Emekli ve memurların, temel ihtiyaçlarının fiyat artışına bakıldığında, yapılan maaş zamlarıyla enflasyon farkının yarısını bile alamadıkları gerçekliği karşısında maaşlarla ilgili bir iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz?”

 

KÖKTÜRK, HASAN’I KUTLADI
Köktürk, bir mesaj yayımlayarak, Star TV’de yayınlanan “O Ses Türkiye” yarışmasında Türkiye birincisi olan Zonguldaklı Hasan Doğru’yu kutladı. Köktürk’ün mesajı şöyle:
“Sesinin kalitesinin yanı sıra, efendiliği, sempatikliği ve karakter yapısının sağlamlığıyla Zonguldak’ı başarıyla temsil eden, Zonguldak’a büyük bir kıvanç yaşatan Sevgili Hasan Doğru’ya yürekten teşekkür ediyoruz… 
Sevgili Hasan Doğru’nun çok daha iyi yerlere geleceğinin inancı içerisinde bundan sonraki çalışmalarında ve sanat yaşamında kendisine başarılar diliyoruz.’