Geçtiğimiz günlerde Meclis’e sevk edilen torba tasarı ile engellilere tanınan ÖTV’siz binek aracı alma imkanı, vergisiz fiyatı 70 bin TL'nin altına olan araçlarla sınırlandırılmak isteniyor.
Mevcut olan düzende engelliler zaten lüks sınıf olmayan en fazla 1600 cc’ye kadar olan motorlu otomobil alabilmektedir. Üst sınıf lüks araç almak isteyen engelliler zaten vergisini ödüyor. 
ÖTV’siz araç alımından sadece ortopedik sürücü engelliler ve rapor oranı yüzde 90’ı geçen “ağır engelliler” faydalanabiliyor.
ÖTV’siz alınan araçların satışında ciddi kısıtlamalar var. Yani satıp işi ticarete dökmek mümkün değil.
-Düzenleme geri çekilmeli-
Türkiye’de engellilerin toplu taşıma hizmetinden faydalanamadığı herkesin malumudur. Yine engelli bireyler kaldırım, merdiven, kapı eşiği, asansörler, alt veya üst geçit gibi her alanda engelle karşılaşmaktadır. Engelli bireylerin iş, eğitim veya sosyal hayata katılması için araba en temel ihtiyaçlarından biri olmuştur.
Engellilerin otomobili kullanabilmesi için otomatik vites, tekerlekli sandalyesi için genişlik, yine sporcu engellilerin çift sandalye taşıması, “ağır engelliler” için asansör gibi özellikler düşünüldüğünde 70 bin TL sınırı zaten geçilmektedir.
Engellilerin kendini en özgür hissettiği otomobillerine getirilmek istenen kısıtlama sosyal devlet anlayışına yakışmamaktadır ve engellileri üzmüştür.

Engellilere tanınan ÖTV’siz araç alımına getirilmek istenen düzenleme geri çekilmelidir. Sesimizi yetkililere duyurmak için; engelli, engelli yakını ve duyarlı vatandaşlarımızdan imza kampanyasına destek vermelerini rica ediyoruz.

DESTEK VERMEK İSTEYENLER İÇİN LİNK:

www.change.org/p/naciagbal-tbmm-gov-tr-engellilerin-%C3%B6tv-siz-ara%C3%A7-al%C4%B1m%C4%B1n%C4%B1-k%C4%B1s%C4%B1tlayan-d%C3%BCzenleme-geri-%C3%A7ekilmeli/fbog/91204296