Kdz. Ereğli'ye bağlı Keşkek Köyünde ikamet eden Cevat ve Saniye Yalçın'ın işitme engelli çocuğu Duygu Yalçın (18) artık üniversiteli oldu.
Lise öğrenimini Hacı Kadri Yılmaz Kardeşler Lisesinde tamamlayan genç kız 5 yılı aşkın zamandır lise öğrenimi ile birlikte Duyan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde İşitme ve konuşma konusunda destek eğitimi almaktaydı. Tüm ekonomik zorluklarına rağmen ailenin ısrarlı çabaları sonucu öğretmenlerinin de desteği ile Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksek Okulu Bilgisayar Operatörlüğü Bölümünü kazanan Duygu Yalçın'ın bu başarısında lisedeki öğretmenleri kadar, Duy-an Rehabilitasyonda ki Bireysel Destek veren Öğretmenleri Fedai Demircan, Dilek Günaydınoğlu ile Aslı Bağçacık'ın da emeği büyük.
Kdz.Ereğli'de İşitme Engelli çocukların Destek Eğitimi alabildikleri tek merkez olduğunu belirten Rehabilitasyonun Müdürü İsmail Demirel yaptığı açıklamada, Duygu Yalçın'ın üniversiteyi kazanması için okul öğretmenleri, kendi kurumundaki öğretmenler ve Kdz.Ereğli Rehberlik ve Araştırma Merkezi İşitme Engelliler Öğretmeni Halil Toprak'ın da emeği olduğunu vurguladı.  Duygu Yalçın'ın Üniversiteli olmasına katkı sunan herkese teşekkür ettiğini belirten Demirel, öğrencilerinin mezun olup iş hayatına atılıncaya kadar maddi ve manevi olarak destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
Ablasının da üniversitede okuduğunu belirten Duygu Yalçın, Ailemin maddi durumu yetersiz ama ben okumak istiyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde yaşamımı devam ettirmek birinci hedefim. İşitme engelli olmam bu güne kadar eğitimime engel olmadı. Bundan sonrada olmayacaktır. Tek isteğinin maddi sorunlar yüzünden okulumdan ayrılmak zorunda kalmamak. Yöremizdeki duyarlı hayırseverlerin sayesinde bu zorluğu da aşacağıma inanıyorum sözleri ile konuştu.