Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ve Kdz.Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü ortak bir Projeye imza attı, Engelliler Haftası’nda 80 engelliye tekerlekli sandalye bağışında bulunmak için düğmeye basıldı.

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: İlçemizdeki 94 köy ve ilçe merkezindeki kayıtlı çeşitli özür gruplarından 1200’e yakın engelli arasından 80 tanesi akülü tekerlekli sandalye sahibi olabilmek amacıyla İlçemiz Fiziksel Engeliler Derneğine başvurmuş bu dernek de Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber “Engelleri Kaldıralım Projesi” adıyla ortak bir proje başlatılması isteğini Kdz.Ereğli Kaymakamlık makamına dilekçe 12 Nisan 2011 bildirmiştir. Kdz.Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk konusunda çok büyük önem taşıyan  bu projeye ortak olunması ve okullarımızdan başlayarak bu projenin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için çalışmalara başlanmıştır.
İlk olarak Kdz.Ereğli Lisesi Toplantı Salonunda ilçemizdeki bazı okulların Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenlenerek projenin tanıtılması ve yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Proje 20 Nisan 2011-05 Mayıs 2011 tarihleri arasında uygulanacak ve sonuç olarak ilçemizdeki 80 Fiziksel Engelli vatandaşımıza 10-16 Mayıs 2011 tarihinde kutlanacak Sakatlar Haftası Etkinliği kapsamında Fiziksel Engeliler Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliği ile her okulumuzdan bir adet Akülü Tekerlekli Sandalye temin edilerek hediye edilecektir.