Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ve Kaymakamlık tarafından başlatılan Engelleri Kaldıralım projesi kapsamında bir engelli vatandaşın da akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı giderildi. MMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Kdz. Ereğli Temsilcisi Hüseyin Kocatürk, akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan 43 yaşındaki Feridun Baysal'a elektrikli sandalye bağışında bulundu. Akülü tekerlekli sandalye dağıtımında konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yapılan çalışmalar kapsamında ilçede 120 elektrikli sandalye ihtiyacı olan engelli vatandaşın tespit edildiğini belirterek, Kurum kuruluş temsilcilerinin ve vatandaşlarımız bu konuya çok duyarlılık gösterdi. Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk'te elinden geleni yapıyor. Katkı sağlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız onların kendi ihtiyaçlarını sağlaması, dışarı da rahatça gezebilmeleri ve özgüvenlerini arttırmaktır dedi.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Şentürk de, Geçtiğimiz Mayıs ayında Kaymakamımızın desteğiyle başlatılan 'Engelleri Kaldıralım' projesi çerçevesinde akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan 40'ın üzerinde kişiyi akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptık. İlçemizde yaklaşık 80 vatandaşımızın daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Bunları da duyarlı vatandaşlarımızın sayesinde en kısa sürede tamamlayacağımızı umuyorum ve bağışta bulunan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum diye konuştu.
Akülü tekerlekli sandalyeye kavuşan Feridun Baysal, artık ihtiyaçlarını daha kolay sağlayacağını ifade ederek teşekkür etti. Kaymakam Çay ve Şentürk, konuyla ilgili işadamlarına seslenerek, akülü tekerlekli sandalye konusunda destek sağlamalarını istedi. Konuşmaların ardından Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Yönetimi tarafından hazırlanan 'Teşekkür Plaketi'ni Kaymakam Çay, destekte bulunan işadamı Kocatürk'e takdim etti.