Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, 6 ay süren Alaplı MYO proje grubu tarafından hazırlanan "Engelleri Spor İle Kaldırıyoruz" projesi kapsamında engellilerle çok güzel zamanlar geçirdiklerini açıkladı.



Henden, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilmesini ardından kondisyon merkezini hizmete açtıklarını ifade ederken şöyle dedi:
"Şubat ayından açılışını yaptığımız projemizin bugün kapanışını yapıyoruz. Alaplı MYO proje grubumuz tarafından engellilerimize ve öğrencilerimize yönelik bir proje hazırlanmıştı. Projemizi bakanlığa sunduk ve onayını aldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı kondisyon aletleri gönderdi ve hemen spor salonu bünyesine oluşturduğumuz alana spor aletlerinin kurulumunu yaptık. Bu proje sayesinde engellilerimiz ve öğrencilerimiz merkezimizden ücretsiz spor yapma imkanı buldu. Ayrıca engelli kardeşlerimizle birçok etkinlikler düzenledik. Projemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Kapanış kokteyline, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çöbek, Kent Konseyi Başkanı İsmail Kokut, engeliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.