Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu Projesi kapsamında ‘Engelleri Bir Çiçekle Aşıyoruz’ projesinde yer alan 45 engelli aileleri ile birlikte Kdz.Ereğli’de engellilere yönelik yapılan parkta eğlendi ve sahil güzergahında incelemelerde bulundu.

 

Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Hüseyin Koca, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün destekleri ile hayata geçirilen ‘Engelleri Bir Çiçekle Aşıyoruz’ projesi kapsamında 45 engelliye dış mekan süs bitkileri konusunda eğitim verildiğini bildirdi.

 

Koca yaptığı açıklamasında, “Engellilerimiz için çiçeklerle terapi ağırlıklı bir proje hazırladık ve bu proje 505 proje arasından ilk 23’e girerek Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazanmıştır. Engellilerin toplumsal entegrasyonu programı içerisinde farklı bir tema ile yol alalım istedik. Projede son 3 aya girildi ve 45 engelli öğrencimiz için son derece faydalı geçmektedir. Ereğli’ye geldik sahil güzergahında incelemelerde bulunduk, engellilerin kullanabileceği park alanında bir etkinlik düzenledik. Bizlere destek veren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve belediye personeline teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal’ın başka bir toplantıda olması nedeniyle etkinliğe Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başel, Belediye Meclis Üyesi Reşat Latif, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ve engelliler katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)