Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyeden yeni ruhsat alacak olanların engellilerin istek ve taleplerine dönük uygulamalar yapmamaları durumunda ruhsat alamayacaklarını bildirdi. Posbıyık ayrıca yatalak hastalara verilen hizmetlere ilişkin de bilgiler verdi.

 

Ereğli Belediyesi tarafından 100 bin TL ödenerek alınan engellileri taşıma aracı belediye önünde düzenlenen tören ile hizmet vermeye başladı. Başkan Posbıyık, törende yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde engellilerin mağdur olmaması için çeşitli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellilere yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını Posbıyık, ilçe genelinde engellilerin rahat hareket edebileceği ortamlar oluşturma gayretinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

 

“Yollarımızı dahi engellilerin hareket edebileceği şekle sokmaya çalışıyoruz. Belediye meclisinde karar aldık yeni ruhsat alanlar apartman girişlerinde engellilerin girebileceği yolları yapmadan inşaatlara ruhsat vermiyoruz bu önemli bir aşamadır. Şuanda herhangi bir yere ruhsat alınacağında mutlak suretiyle engellilerin giriş şartlarını ortaya koyacak yolları yapmak zorundasınız yoksa ruhsat izni verilmiyor”

 

Belediye bünyesindeki Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yatalak hastaların evlerinde çamaşır yıkama, evinin temizliği, boya badana, sağlık hizmeti gibi çeşitli hizmetleri ücretsiz olarak verdiğini hatırlatan Posbıyık, “Sağlık Müdürlüğümüzü güçlendirdik hemşireler, psikolog aldık yeni ekip kurduk. Yatalak hastaların evlerine gidiyoruz eğer yalnız ise çamaşırlarını yıkıyoruz, evinin temizliğini, boya badanasını yapıyor olan ihtiyaçlarını yerine getiriyoruz. Yatalak hastalara günün her saatinde sağlık hizmeti veriyoruz. Çalışmalarımız esnasında yatalak hastalarımızın mutlu olduğunu gördük dualar aldık, bir eksikliğin olduğunu fark ettik. Yatalak hastalar maalesef yataklarından kalkamadığı için insan yüzüne hasret kalmışlar. Çare aradık ekiplerimiz harekete geçti araba temin ettik. Bu araba ile yatalak hastaları evlerinden alacağız, hidrolik kumanda ile çok rahat bir şekilde hastaya zorluk çektirmeden araba içerisine aktarma yapacağız, güzel havalarda kendisini sahil güzergahına indireceğiz. Onları insan arasına sokacağız, tekerlekli sandalye ile dolaşmasını sağlayacağız” dedi.