Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Halil Bozkuş, engellilerin ilçede bir çok engel ile karşılaştığını belirterek, "Engellilerimiz bu ilçenin sinema salonuna giremiyor, Belediye binasına çıkamıyor. Bizler bu ve buna benzer engelleri ortadan kaldırmak adına Belediye Başkanımız Opr. Dr. Hüseyin Uysal ile birlikte kısa sürede somut adımlar atacağız" dedi.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Vekili Halil Bozkuş, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ dolayısıyla Fiziksel Engelliler Derneği tarafından Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda düzenlenen 14.Engelliler Şenliği’nde yaptığı konuşmada, “Engellilerin yaşamın içinde olması için belediye olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Konuşmasında, Ereğli’de yaşamını sürdüren engellilerin birçok engel ile karşılaştığına vurgu yapan Bozkuş, “Engellilerimiz bu ilçenin sinema salonuna giremiyor, Belediye binasına çıkamıyor. Bizler bu ve buna benzer engelleri ortadan kaldırmak adına Belediye Başkanımız Opr. Dr. Hüseyin Uysal ile birlikte kısa sürede somut adımlar atacağız” şeklinde konuştu. 

Bozkuş, törende Fiziksel Engelliler Derneği Atölyesi’nde eğitimini tamamlayan kursiyerlere de sertifikalarını verdi. 50 Engelliye tekerlekli sandalye hediye edilen şenliğe, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başer de katıldı.

 

(Haber Merkezi)