*** Kdz. Ereğli'de; AKP'li Gülüç Belediyesi'nin varlığını devam ettirenler, Bodrum ve Marmaris'teki belde belediyelerinin  ilçe belediyesi ile birleşme kararını bile örnek almıyorlar.

AKP Siyasal iktidarının çıkardığı 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu; aralarında 5 km mesafe olmayan belediyelerin birleşmesini emrediyor. Bu emir gereğince derhal kapatılıp da Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne katılması gereken Gülüç Belediyesi, AKP’li olduğundan dolayı varlığını sürdürerek, Ereğli’nin bir bütünlük içinde gelişmesinin önünde engel olmaya durmayı sürdürüyor. Kamuoyu; “Gülüç Belediyesi AKP’li olmasa, ve hele ki CHP’li olsa çoktan kapatılır ve Ereğli’ye de bağlanırdı” yorumunu sıkça dile getirmesine rağmen, yerel siyaset Ereğli’nin önünü tıkamaya devam ediyor.

Kdz. Ereğli’nin büyümesi, bir plan çerçevesinde kalkınmasının önünde engel olan Gülüç Belediyesi’nin Ereğli Belediyesi’ne katılmasına da, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nu yasallaştıran AKP iktidarının yerel siyasetçileri oluyor.

Oysa Türkiye’de, birlikten güç doğacağı gerçeğini bilip de kabul edenler 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nu birleşme yolunda fırsat olarak görerek, ilgili maddelerini işletiyorlar.

 

Cumhuriyet Gazetesi’nde “Özcan Özgür” imzalı olarak “Beldeler ilçelerle birleşiyor” başlığıyla yayımlanan haberi aynen sizlere sunuyoruz.

 

“Eski Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yeni atandığı Antalya Valiliği görevine giderken yaptığı açıklamada, Marmaris ve Bodrum’daki belde belediyelerinin ilçe belediyeleriyle birleştirileceğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı’nın onaylaması durumunda Marmaris ile Beldibi, Armutalan ve İçmeler Belediyeleri, Bodrum’la da Bitez, Kanocık ve Ortakent Yahşi belediyeleri birleşecek. Altıparmak şunları söyledi:

 

“Bu konu kamuoyunda çok tartışıldı. Sorunu çözümü birbirlerine yakın beldelerin ilçe yönetimiyle bütünleşmesinden geçiyor. Ancak çözüm noktasında sıkıntılar vardı. Küçük beldelerin birleştirilmesi için yasa gerekiyordu. Bu anlamda 5393 Sayılı Belediyeler Yasası, 1580 Sayılı eski yasaya göre oldukça önemli değişiklikleri gündeme getirdi.”