Engelliler adına düzenlendiği söylenen tiyatrolar ve dergilerin temelde rant amaçlı veya dolandırıcılık amaçlı olduğu defalarca açıklanmasına rağmen, yeni bir tiyatro yutturmacasına uyarı geldi.


Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, yazılı bir açıklama yaparak, şu uyarıyı yaptı:

Son birkaç gündür gerek derneğimize gelerek yada bizzat arayarak Kdz Ereğli de Engellileri Tekerlekli Sandalye sahibi yapmak amacıyla 17 Ekim 2016 da Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) engelliler yararına tiyatro yapılacağı yönünde halkımızın aranması üzerine Kdz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetim kurulu olarak aşağıdaki açıklamayı yapmayı gerekli gördük

17 Ekim de Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) yapılacak olan bu tiyatronun ilçemizde ve bölgemizde yaşayan engellilere zerre kadar faydası yoktur. Konuyla ilgili olarak derneğimizin yada herhangi bir engellinin konuyla da ilgisi ve bilgisi yoktur.

Engelli konusu ilgili tiyatrocular tarafından suistimal edilmekte olup halkımızı kesinlikle bu tiyatro biletlerini almamaya davet ediyoruz. Ayrıca makbuzsuz olarak herhangi bir yere ödeme yapmamaları, sokaklarda satılan dergi, kalem ve boyama kitabı gibi ürünleri almamalarını öneriyoruz.

Bu yönde yapacakları ödemenin bölgemizde yaşayan engellilere tekrar söylüyoruz.; zerre kadar faydası bulunmamaktadır. Halkımızı bu konudaki kişilere karşı uyanık olmaya ve kolluk kuvvetlerini bu insanların bizlere ait telefon numaralarımıza nasıl ulaştıklarını araştırmaya davet ediyoruz.



Haber Merkezi