Alaplı Hükümet Konağında çaycılık yapan bedensel engelli, engellilerin sesini duyurabilmek amacıyla belediye meclis üyesi adayı oldu.

 

36 YILDIR ENGELLİYİM

Ramazan Ulupınar (37), gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı'da ilk defa bir engellinin belediye meclis üyesi adayı olduğunu söyledi. Fiziksel engelli olduğu için yürümekte zorluk çektiğini ifade eden Ulupınar, "Bir yaşındayken çocuk felci geçirdim. Yaklaşık 36 yıldır bedensel engelliyim. Yürümekte zorluk çekiyorum. Ancak yürüyemiyorum diye hayata hiçbir zamanda küsmedim. Bana verilen her işi yapmaya çalıştım. Yaklaşık 2 yıldır Hükümet Konağında çaycılık yapıyorum" diye konuştu.

 

“İŞİMİ SEVEREM YAPIYORUM”

İşini severek yaptığını anlatan Ramazan Ulupınar, şöyle konuştu: "Anadolu Engelliler Derneği Alaplı şubesinde görev yaptığım için Saadet Partisi'nden belediye meclis üyeliği için teklif aldım. Engelli arkadaşlarımızla görüşerek adaylığı kabul ettim. Yanılmıyorsan Alaplı'da tek engelli belediye meclis üyesi adayı benim. İlçemizdeki tüm siyasi partilerin hepsinin bir engelli arkadaşımızı belediye meclisi aday listelerine almalarıdır. İlçemizdeki bin civarındaki engellinin sorunlarını, ihtiyaçlarını duyurmak ve onlar için bir şeyler yapabilmek için aday oldum. Belediye meclis üyesi olduğum zaman ilçe merkezindeki kaldırımları engellilerimize uygun yapılması için çalışacağım."

 

(Haber: Cem Sürmeneli)