Kdz. Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün "At'ım Kanadım" projesiyle ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde tespit edilen 10 bedensel ve zihinsel engelli öğrencinin bedensel ve ruhsat katkı ile özgüven sağlanması hedefleniyor.

 

10 ENGELLİ ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Aydınlar Köyü'ndeki Midilli Park İşletmesinde yapılan açılış töreninde konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan 10 engelli çocuğun bu projeden yararlandırılacağını söyledi.

 


"AİLELER DE GÖĞÜS GERİYOR"

Ailede bir engelli bireyin bulunmasının hayatın bir gerçeği olduğunu belirten Madenoğlu, "Hepimizin akrabası veya tanıdığı bazı ailelerde engelli yavrularımızın olduğunu bu yavrularımızın gerçekten son derece zor şartlarda yaşamaya devam ettiğini biliyoruz. Bu zorluğu sadece bu engelli kardeşlerimiz engelli çocuklarımız çekmemekte aynı zamanda bu çocuklarımızın mensubu olduğu aileler, dostları, komşuları da bu zorluklara göğüs germektedir" dedi.

 

TOPLUMA KAZANDIRMA HEDEFİ

Engelli çocukların topluma kazandırılması noktasında çeşitli projeler ve aktiviteler hayata sokulduğunu ifade eden Kaymakam Madenoğlu şunları söyledi:

"Bunlardan biri de at ile terapidir. Engelli çocuklarımızı bu yolla topluma kazandırmak, toplumun içerisine çıkarmak hedefindeyiz. Devletimizin amacı engelli çocuklarımızın mensubu olduğu aileler gibi bu çocuklarımızın sorunları masaya yatırmak, çözmek ve ortadan kaldırmaktır. O nedenle Gençlik Hizmetleri, Sosyal Hizmetler, Vakıf kurulmuştur"

 

DIŞ DÜNYA İLE İLETİŞİM KURABİLME İMKANI

Ereğli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Necdet Kocaman da, ilçedeki yoksul ve muhtaç ailelerin engelli çocuklarına yönelik at terapisi sayesinde kas gelişimleri, dengeleri, duruşları, hareket gelişimleri, çevreye ait duyuların gelişmesi, ayırt edebilme yeteneği kazandırılması, dış dünya ile sağlıklı iletişim kurabilme imkanı yakalayacaklarını anlattı.

Bölgede bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kocaman, haftada bir gün 2 saat olmak üzere 1 yıl boyunca toplam 98 saat at terapisinden 10 öğrencinin faydalandırılacağını belirtti.

 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE"

İlçedeki Rehabilitasyon Merkezleri adına konuşan Nagihan Müftüoğlu da şu ifadelere yer verdi: "Çocuklarımız bu işe son derece hevesli. At terapisinin faydası olacağına inanıyorum. Büyük bir hizmettir. Velilerimiz çok memnun. Bu çocukları hep topluma kazandıralım iç içe olsun ama sadece bu toplumla iç içe olmak değil aynı zamanda eğitim vermek. Burada eğitim verilerek terapi görülüyor. Rehabilitasyon merkezleri adına Ereğli Kaymakamlığına teşekkür ediyorum. Bunun gibi projelerin devam etmesini diliyoruz. Geleceğimizin teminatlarına imkan verilmesi durumunda çok şeyi başaracaklarına inanıyorum"

 

MİDİLLİ PARK'TAN ÖNEMLİ DESTEK

Projede işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar ise ilçedeki tüm rehabilitasyon merkezleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Midilli Park İşletmesi. Projenin maliyeti ise Midilli Park İşletmesi tarafından karşılanacak.

Düzenlenen programa kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, rehabilitasyon merkez sahip ve yöneticileri, muhtarlar, engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)