Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi Şirin Sokak'ta üç aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı yüzünden yürüme zorluğu çeken 26 yaşındaki İlker Şentürk, hergün Zihinsel Engelliler Okulu'na gidebilmek için annesinin yardımıyla 150 merdiven inmek zorunda kalıyor. Şaziye Şentürk, 22 yıldır oğlunu her sabah okul servisine ulaştırabilmek için 150 merdiven indiklerini, merdivenlerin dik ve tehlikeli olduğunu söyledi. Şaziye Şentürk, evinin yanına yol yapılmasını istedi. Her gün sıkıntı yaşadığını ifade eden Şaziye Şentürk, 22 seneden beri engelli okuluna gidiyorum. Yol istiyorum. Çocuğumu aşağıya yola ulaştıramıyorum. Çocuğum havale geçirdi. Havale geçirmeye de devam ediyor. Menenjit hastalığı geçirdi. Şuanda 26 yaşında çocuğum. Sitedeki Spastik okuluna gidiyor. Yol istiyorum çocuğuma bir servis sığacak kadar. Önceden haftanın 5 günü okula götürüyordum. Şimdi 1 senedir haftanın bir günü götürebiliyorum. Yanında kimse olmadığı için götüremiyorum okula, devamlı kimse olması lazım. Kışın daha zorlu oluyor. Merdivenlerden aşağıya inmek istemiyor. Okula gidemediğimiz zamanlar oluyor. Servis bekliyor beni aşağıda dedi. Şaziye Şentürk, yetkilere seslenerek, Muhtarında yardım etmesi lazım. Belediye Başkanıyla da görüştüm. Bana 'Tamam geliriz bakarız' dedi ama şuana kadar gelen olmadı. Yol projesi var esasında, aslında yol evimin üzerinden geçiyor. Yol yapılırsa zorluk çekmeyeceğim. Rahat bir şekilde okula getirebileceğim. Ayaklarında da ödem oluştu. Bacakları şişti. Benim sesimi duysunlar engelli çocuğum var. Bana yardım etsinler.
Her gün İlker Şentürk'ü annesinin okula götürmek için çektiği sıkıntıya şahit olan komşusu Vasviye Körpe ise 150 merdiven var, aşağıdan buraya kadar. Karda inemiyoruz. Okula giden çocuklar gidemiyor. Yukarıdan aşağıya İlker'i annesi zorla indiriyor.
Annesi zorla çeke çeke indiriyor. İlker kaç senedir böyle. Eşimin cenazesi olduğun da 8 kişi taşıdı. Battaniye içine koyarak taşıdılar. Yol olmadığı için diye konuştu.