Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 2015 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve kura ile atanacaklar için kamu kurumlarının kadro belirleme sürelerinin Ekim ayı sonunda bittiğini hatırlattı. 
Başkan Şirin, kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulunarak, “Kurumlar, engellilerin hakkı olan yaklaşık 20 bin boş engelli memur kadrolarının doldurulması için duyarsız kalmamalı. Açılan az kadrolar nedeniyle mimari engellerden dolayı, sağlık sorunlarından dolayı, yeterli eğitimi alamayarak 80'in altında puan alan adaylar yerleşemiyor. Kadroların yüksek olması, onlarında atanmaları için umut olacak. Daha önce, birçok devlet yetkililerinin 6-7-10 bin söylemlerinin sadece sözde kalmamasını istiyoruz” dedi.
Şirin, açıklamasında şunları söyledi:
“Kamu kurum ve kuruluşları, bir sonraki yıl için engelli memur alımı yapacakları münhal kadrolarını; Başkanlığın internet sitesindeki ‘DPB e-Uygulama’ kısmında yer alan bilgi alanlarını Nitelik-Kod Kılavuzu ile Başkanlığın öngördüğü koşullara göre tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle, ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar elektronik ortamda Başkanlığa bildirir. Bildirimi yapılan ve Başkanlıkça da uygun görülen kadrolara ilişkin cetveller ayrıca yazılı olarak Başkanlığa gönderilir. Atama bekleyen yaklaşık 120 bin engelli adayın beklenti ve ricası; Kurumların daha duyarlı davranmaları ve Ekim ayı sonuna kadar DPB'ye bildirecekleri 2015/1 kadro sayısının, engellilerin beklentisi olan 6-7 bin olacak şekilde, tüm imkanlarını kullanarak kadroları belirlemeleri ve DPB'ye bildirmeleridir. Kurumlar, engellilerin hakkı olan yaklaşık 20 bin boş engelli memur kadrolarının doldurulması için duyarsız kalmamalıdır. Açılan az kadrolar nedeniyle; mimari engellerden dolayı, sağlık sorunlarından dolayı, yeterli eğitimi alamayarak 80'in altında puan alan adaylar yerleşemiyor. Kadroların yüksek olması, onlarında atanmaları için umut olacaktır. Daha önce, birçok devlet yetkililerinin 6-7-10 bin söylemlerinin sadece sözde kalmamasını istiyorlar. Atama bekleyen yaklaşık 120 bin engelli adayın beklenti ve ricası; Kurumların daha duyarlı davranmaları ve Ekim ayı sonuna kadar DPB'ye bildirecekleri 2015/1 kadro sayısının, engellilerin beklentisi olan 6-7 bin olacak şekilde, tüm imkanlarını kullanarak kadroları belirlemeleri ve DPB'ye bildirmeleridir. Kurumlar, engellilerin hakkı olan yaklaşık 20 bin boş engelli memur kadrolarının doldurulması için duyarsız kalmamalıdır. 
Açılan az kadrolar nedeniyle mimari engellerden dolayı, sağlık sorunlarından dolayı, yeterli eğitimi alamayarak 80'in altında puan alan adaylar yerleşemiyor. Kadroların yüksek olması, onlarında atanmaları için umut olacaktır. Daha önce, birçok devlet yetkililerinin 6-7-10 bin söylemlerinin sadece sözde kalmamasını istiyoruz. Yönetim Kurulu olarak, bu talebimizin dikkate alınmasını istiyoruz.” (Haber Merkezi)