Ereğli İlçesindeki Fiziksel Engelliler Derneği’nce, engellilere yönelik kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Belediye Sevgi, Barış, Dostluk Düğün Salonu’dik etkinlikte yaptığı konuşmada, Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi nedeniyle üyelerle uzun süre bir araya gelemediklerini söyledi.

Dernek olarak kuruluş amaçları ile faaliyetlerini özetleyen Şentürk, toplumdan beklentilerini ise şu şekilde aktardı:

HİÇ BİR ANNE ENGELLİ ÇOCUK DÜNYAYA GETİRMEK İSTEMEZ!
“Engelli olmak kişinin kendi tercihi değildir. Hiç kimse sabah çıkarken, akyam eve engelli olarak dönmek istemediği gibi, hiçbir anne de dünyaya engelli çocuk getirmek istemez. Bizler, engelli olarak, toplumda yaşamı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ayrıcalıklı bölgeler, ayrıcalıklı bölümler istemiyoruz. Sadece, yaşamı paylaşacağımız alanların, kullanacağımız mekanların bizlerle paylaşmanızı, kısaca yaşamı bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Biz, zaten içinde bulunduğumuz ortamı aşarak sokağa çıkıyoruz. Fakat sokaktaki engelleri kaldırmamızda sizler bizlere yardımcı olmalısınız.”

YAPICI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Şentürk, plaket takdim etmek üzere davet ettiği Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’ya ilişkin ise “İlçemizde görev yapan mülki amirler bize sevgileriyle, sıcak ilgileriyle destek oldular. Devletin bize şefkatli ve sıcak elini her zaman hissettirdiler. Fakat Mehmet Yapıcı Kaymakamım, inanın hepsinden daha sıcak ilgi gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

"TÜRKİYE'DE TANIMADIĞI ADAM YOK"

Kaymakam Yapıcı da, başından öptüğü Şentürk’ün, kendisine plaket takdim etmesinden memnunluk duyduğunu dile getirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Layıkmıyım bilmiyorum ama bir tek şey var; ben İsmail bey ve ekibini çok seviyorum. İsmail Bey’in telefonundaki whatsapp hattında 1986 kişi kayıtlı. Yani 1986 kişiye dokunuyor. Birçok ilçe, ülke gezdim, birçok yer gördüm, İsmail Bey kadar engelli kardeşlerimizle ilgilenen, çok akıllıca işler yapan bir başkasını görmedim. Bu vesileyle, hepinizin huzurunda Ona teşekkür ediyorum. Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Anayasa’da nitelikleri açıkça belirtilmiştir. Bu niteliklerden birisi de sosyal devlet olmasıdır. Gelişmiş bir sosyal Devlet, engellisine 3 seçenek sunuyor. Gel; ya ben sana bakacağım, ya benim parayla satın aldığım özel sektör bakar, ya da gönüllü kuruluşlar bakar. Gönüllü kuruluşlar sosyal Devletten çok önemli yere sahiptir. Biz, Ereğli olarak şanslıyız çünkü, İsmail Şentürk’ümüz var. Türkiye’de tanımadığı adam yok. Ben Kaymakamım, onun tanıdığının binde biri kadar adam tanımam, yaptıklarının onda 1’i kadarını yapamam. Kendisine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.”

KATKIDA BULUNANLARA PLAKET VERİLDİ
Bu arada, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne çeşitli şekillerde katkıda bulunan; İYİ parti Zonguldak Kurucu Üyesi İş İnsanı Batu Müftüoğlu, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Abdullah Hasçelik, Kuzey Bakım Merkezi Müdürü Şaziye Demirkol ile Yeminli mali Müşavir Erol Şahin’e, dernek adına teşekkür plaketleri Kaymakam Yapıcı tarafından takdim edildi.
Etkinliğin sponsorluğunu üstlendiği gerekçesiyle Ereğli Demir ve çelik Fabrikaları’na (Erdemir) teşekkür edilen kahvaltıda, Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi’nden 3 kişilik öğrenci grubu ise müzik dinletisi sundu.

Kaymakam Yapıcı’nın eşi Türkan Yapıcı, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, BBP İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Nuray Özçelik Kara, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üst Teğmen Ali Akça, İlçe Nüfus Müdürü Melikhan Babayiğit, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Deniz Peker, İlk Adımlar Kurucusu Ahmet Hasan Eroğlu, dernek üyeleri ile ailelerinin katıldığı etkinlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.